Podcast

Blokhuis de Podcast: Hoe het wonderschone Midlake ook zonder frontman bleef betoveren

foto: Persfoto Midlake
  1. Nieuwschevron right
  2. Blokhuis de Podcast: Hoe het wonderschone Midlake ook zonder frontman bleef betoveren

Ze zouden dit weekend onder meer in TivoliVredenburg en de Maastrichtse Muziekgieterij optreden, maar de tour van folkrockband Midlake werd verplaatst naar het najaar. Omdat er deze week óók een nieuwe plaat van de Amerikanen uitkwam staan ze toch centraal in Blokhuis De Podcast!

Leo Blokhuis is groot fan van de nieuwe lp van Midlake. Dat was hij overigens niet direct. "Je moet hem even de tijd geven. Hij wordt echt beter na een paar keer luisteren", aldus Blokhuis in de podcast. Hij legt uit dat Midlake eigenlijk helemaal geen popgroep, maar een jazzgezelschap had moeten worden. Pop en folk, dat was de groep eigenlijk te makkelijk. Toch gaven juist die stijlen de band succes. Ondertussen valt ook de stormachtige bezettingsgeschiedenis van Midlake op. Ze brachten drie albums uit, daarna verliet de frontman de band. Toch ging Midlake verder en kwamen terug met een uitstekend album en nu, jaren later, met een vijfde langspeler, genoemd naar de plek waar Woodstock werd gehouden.

In de podcast zoomt Blokhuis óók in op het solowerk van een aantal leden van de sferische folkrockers, die muziek maken naar invloed van The Flaming Lips, Grandaddy en Radiohead.

#11 - Midlake, Judy Blank (live), Maryana Golovchenko (live), Arcade Fire en The Smile (S03) - Blokhuis de Podcast

Oekraïne in de Wereldhit

In een speciale editie van de Wereldhit zoomt Blokhuis deze week in op hét land dat momenteel centraal staat in het wereldnieuws: Oekraïne. Maryana Golovchenko kwam zondag langs in het radioprogramma van Leo Blokhuis, vertelde over de muziek daar en zong live twee korte liedjes. Ook live: nieuwe muziek van Judy Blank, waaronder een primeur van haar nieuwe EP, speciaal voor deze podcast. Dit, samen met de allerbeste nieuwe releases van deze week, in de vernieuwde Blokhuis de Podcast. Vanaf dinsdagochtend te beluisteren in je favoriete podcastplayer!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie