Podcast
KRO-NCRV

Edson da Graça over kritiek op socials: 'Ik vind dat wel moeilijk'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Edson da Graça over kritiek op socials: 'Ik vind dat wel moeilijk'

In een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW praten Ruud de Wild en stand-up comedian en presentator Edson de Graça over mensen pleasen, racisme en kritiek krijgen op social media.

Edson de Graça komt pas 'net' om de hoek kijken in de mediawereld, maar heeft al een aantal indrukwekkende titels op zijn naam staan. Zo presenteerde hij onder anderen voor Willem Wever en Gewoon Bloot en viel hij een zomer in voor NPO 3FM-dj Sander Hoogendoorn tijdens de ochtendshow. Dit jaar werd bekendgemaakt dat Edson het nieuwe jurylid voor Hollands Got Talent is.

'Weinig licht in die koppies'

Al die media-aandacht brengt ook onzekerheid met zich mee, weet Edson te vertellen. "Ik ben relatief nieuw, als het gaat om zoveel exposure en zoveel op tv zijn. Ik vind dat wel moeilijk. Ik ben een pleaser en wil dat mensen me leuk vinden. [...] Ik begin er wel steeds beter in te worden om het van me af te laten glijden. Soms ga ik het gesprek aan met zulke mensen en dan kom ik er vaak achter dat er weinig licht in die koppies schijnt."

'Ik probeer zo echt mogelijk te zijn'

Ondanks alle kritiek, is Edson niet van plan zijn mening onder stoelen of banken te steken. Hij vertelt: "Ik probeer wel altijd zo echt mogelijk te zijn. Dat is moeilijk, maar wat ik wel probeer te doen is altijd oprecht zijn. En daarin geloof ik ook. Als ik een fout maak, je kan niet boos op me zijn, want mijn intentie is niet om mensen te kwetsen. Maar dat kan natuurlijk wel gebeuren. Maar ik hoop dat ik altijd dingen doe vanuit een plek in mij die vooral goed is. Nooit echt met een evil meaning ‘nu ga ik jou kapot maken’.’

Beluister hieronder de hele aflevering van 30 MINUTEN RAUW.

#5 - 30 MINUTEN RAUW met Edson da Graça (S08) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie