Podcast

Helma en Elly ruilen van leven in een nieuwe aflevering van de podcast All Inclusive

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Helma en Elly ruilen van leven in een nieuwe aflevering van de podcast All Inclusive

In de derde aflevering van All Inclusive volgen we het eerste deel van de switch tussen Helma en Elly.

Helma is 54 jaar, woont in Huizen en noemt zichzelf ‘sociaal ondernemer’. Zij ruilt voor één dag met de 59-jarige Elly. Een vrouw van Surinaamse afkomst uit de Rotterdamse wijk Zevenkamp. Ondanks dat Elly het zelf niet breed heeft, runt ze haar eigen voedsel- en kledingbank voor mensen die minder te besteden hebben.

In deze eerste aflevering van de ruil, hoor je hoe Elly en Helma het werk van elkaar overnemen. Zo helpt Helma mee in de winkel van Elly en moet Elly een nieuwe klant binnenhalen voor de stichting waarvoor Helma werkt. Ook komen de vrouwen erachter dat ze ondanks hun verschillen, tóch ook veel overeenkomsten met elkaar hebben.

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering:

De ander zien, jezelf zijn

Deze podcastserie is onderdeel van het project ‘De ander zien, jezelf zijn’. De hele maand mei staat de publieke omroep in het teken van diversiteit, racisme en discriminatie. Bij deze serie zijn presentatoren van verschillende omroepen betrokken. Deze wissel wordt begeleid door NPO Radio 5-presentator Henkjan Smits.

All Inclusive

Hoe zou het zijn als je één dag met iemand anders van leven mag ruilen? Die vraag wordt beantwoord in de podcast ‘All Inclusive’. We volgen steeds twee mensen, die op het oog veel van elkaar verschillen, met elkaar van leven. Wat zijn uiteindelijk de belangrijkste verschillen? En waarin komen ze juist met elkaar overeen? In deze podcast volgen we de ruil en komen we zo tot antwoord op die vragen. Luister ‘All Inclusive’ elke vrijdag via je favoriete podcast-app, nporadio2.nl/podcasts, de NPO Radio 2-app of de NPO Luister-app.

Ster advertentie
Ster advertentie