Podcast
BNNVARA

Het debuutalbum van Floor Jansen en het laatste album van Vreemde Kostgangers in de nieuwe Vinyl Vrijdag

foto: Emma Potfoto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Het debuutalbum van Floor Jansen en het laatste album van Vreemde Kostgangers in de nieuwe Vinyl Vrijdag

In deze aflevering van Vinyl Vrijdag hebben Esther en Wouter het even over Zangeres Zonder Naam en Swedish House Mafia. Verder luisteren ze naar het debuutalbum van Floor Jansen, '90s movie Hits Collected, Bai Kamara Jr. en het derde en laatste album van de Vreemde Kostgangers.

#10 - Floor Jansen, 90's Movie Hits Collected, Bai Kamara Jr. (S02) - Vinyl Vrijdag

Voordat Esther en Wouter beginnen met de nieuwe releases van deze week, hebben ze allebei een plaat meegenomen die ze toch even willen benoemen. Esther vertelt over Zangeres Zonder Naam. Haar onlangs overleden vader was hier namelijk enorm fan van en had een grote platencollectie hiervan liggen, die Esther, omdat deze platen nu dierbaar geworden zijn, niet weg wilt doen. Wouter was afgelopen week in een platenzaak en vond daar de singles van Swedish House Mafia. Heerlijk voor op een zaterdagavond als het dak eraf mag gaan, zegt hij.

Nieuwe releases

  • Vreemde Kostgangers (Henny Vrienten, George Kooymans, Boudewijn de Groot) - Mist Op 17 maart verscheen het derde en laatste album Mist van de Vreemde Kostgangers, de supergroep bestaande uit Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot. De eerste single is Luie Liefde. Met het album Mist maakt Vreemde Kostgangers alsnog de trilogie vol. “Het is een waardig slotakkoord voor een illuster trio”, zegt Boudewijn de Groot over de plaat. De bijzondere samenwerking tussen de mannen ontstond jaren geleden op een feestje van George Kooymans en leidde eerder al tot een titelloos debuutalbum en de opvolger Nachtwerk. Mist is uitgebracht op mooi doorzichtig vinyl.
  • Soundtrack '90 soundtrack 90's Movie Hits Collected in groen en geel vinyl is een compilatie van 24 pop nummers 90's Movie Hits Collected.
  • Bai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers- Traveling Medicine Man Bia Kamara Jr heeft een warme, soulvolle stem, maar tegelijk nuchter en intiem. Hij speelt zich met zijn vierde album Traveling Medicine Man voor het eerst echt bij mij in de kijker. Het is een soort van Afro-blues. Blues met wat afrikaanse invloeden. Belgische songwriter, geboren in Sierra Leone. Slotnummer Bridges You Burn is de absolute topper van het album. De ballad ademt Europese blues, met een Afrikaans windje, dat er zachtjes doorheen zucht. En het combineert subtiel tikkende drums met gitaren. Een nummer om op repeat te zetten en pas na een tijdje op ‘Stop’ te drukken.
  • Floor Jansen - Paragon Floor Jansen, de energieke en getalenteerde frontvrouw van
    Nightwish, kondigt haar langverwachte debuutalbum Paragon aan, dat op 24 maart 2023 (vandaag) uitkomt. Dit album toont Floor Jansen's indrukwekkende stembereik en krachtige stem op een diverse collectie van pop-infused tracks en emotionele ballads beïnvloed door de sounds van haar carrière. Paragon heeft voor elk wat wils en is een must-list voor fans van Floor Jansen. Met zijn mix van invloeden en krachtige vocale prestaties is Paragon een album dat zowel fans van popmuziek als van metal zal aanspreken. Mis dit geweldige debuutalbum van een van de meest fantastische metalzangers niet. Deze eerste editie vinyl release heeft een indrukwekkend gatefold jasje en 4 binnenhoes inlegvellen, die het ongelooflijke artwork en ontwerp laten zien dat in deze release is verwerkt. Het vinyl zelf is 140 gram voor een hoogwaardig geluid.

In de platenkast van Mischa Blok

Deze week nemen we een kijkje bij collega radiopresentatrice Mischa Blok. Een album waar ze aandacht aan wilt geven vandaag is Seven and the Ragged Tiger van Duran Duran. Ze deelt een herinnering met deze plaat. "Het zijn de jaren '80. Mijn drie jaar oudere broer had deze plaat met zijn zakgeld gekocht en als hij even weg was ging ik snel naar zijn kamer om deze plaat te draaien. Het allermooiste nummer op de plaat vond ik New Moon On Monday. Daarbij kon ik heerlijk wegdromen over die ene man die op alle posters stond die aan mijn muren van mijn tienerkamer hingen. En die man was: Simon le Bon. De man van mijn dromen."

Wil je alle besproken platen luisteren en nog meer erover te weten komen. Luister dan de podcast Vinyl Vrijdag op jouw favoriete streamingsdienst.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.


Gerelateerde podcast

Vinyl Vrijdag

Vinyl Vrijdag

Ster advertentie
Ster advertentie