Podcast
BNNVARA

Bureau Sport Podcast: 'Play-off om kampioenschap: ook in de Eredivisie'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport Podcast: 'Play-off om kampioenschap: ook in de Eredivisie'

Het voetbalseizoen is bijna ten einde en dus zien we iedere week wel ergens een spectaculaire ontknoping op een veld ergens in Europa. Soms gaat het daarbij om ontknopingen in grote competities en grote stadions, waar sportminnend Nederland al een heel jaar naar uitkijkt. Maar soms zit je heel onverwacht voor de buis voor een legendarische ontknoping.

Dat maakten de heren gisteren mee, toen in het voetbalseizoen in België op onvergetelijke wijze ten einde kwam. In de laatste tien minuten van de competitie hadden drie teams ergens op de avond de titel in handen en uiteindelijk ging Mark van Bommel met Antwerp er met de prijs vandoor. De heren zaten aan de buis gekluisterd en gingen in de podcast in op een belangrijke oorzaak van dit spannende seizoenslot: het feit dat België werkt met een play-off systeem aan het einde van de competitie. Is dat niet iets voor Nederland? Het begin van een verkenning naar die spannende vorm in de podcast.

Maar er was ook in Nederland weer voldoende leuks te zien. Zo verdiepten de mannen zich in de achterban van voetbalclub Almere City en staat Bureau Sport voor het laatst dit seizoen stil bij NAC. En natuurlijk ontbreekt ook FC Twente niet, want het prachtige voetbal van die club vinden de heren ook bijzonder om te zien.

Volgend seizoen is alles anders

Ook wordt er vast naar volgend seizoen vooruit gekeken. Zo is er veel te zeggen over de trainers van de Nederlandse topclubs. Zowel voor PSV als voor Ajax hebben de heren een suggestie in de podcast klaarstaan. Dat seizoen zal ook zonder Zlatan Ibrahimovic moeten plaatsvinden. Hij neemt afscheid op een manier waar volgens Erik Dijkstra Messi nog een puntje kan zuigen. Frank heeft meer clementie voor de Argentijnse topvoetballer en dus vechten ze die discussie nogmaals uit in de podcast.

En uiteraard is er niet alleen voetbal. Zo keken de heren naar het bezoek van Jutta Leerdam aan College Tour en wilden luisteraars weten of de mannen een beetje bezig zijn met de hockeysport. Dat alles, een klein toefje Fritz Korbach en een afgrijselijke mystery guest in een gloednieuwe aflevering van Bureau Sport: De Podcast!

#21 - "Play-offs om kampioenschap: ook in de Eredivisie!" (S02) - Bureau Sport Podcast

Luister de Bureau Sport Podcast nu in jouw favoriete podcastapp! Reageren op deze podcast? Dat kan! Stuur jouw reactie – het liefst volgens het aloude Hamburgermodel – naar bureausportpodcast@bnnvara.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie