Podcast
KRO-NCRV

Jim Bakkum over talentenjachten anno nu: 'Niet meer wat het toen was'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Jim Bakkum over talentenjachten anno nu: 'Niet meer wat het toen was'

In een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW praten Ruud de Wild en Jim Bakkum over zijn succesvolle carrière en de angst voor het einde daarvan. Maar ook over onzekerheid, ijdel zijn en de vrouw van zijn leven.

Wie Jim Bakkum zegt, denkt waarschijnlijk nog steeds aan de jongen die tijdens de eerste editie van Idols de winst naar Jamai zag gaan. De inmiddels 34-jarige zanger, presentator én acteur heeft er gelukkig geen problemen meer met deze associatie. "Ik ben er nu trots op. Het is toch waar ik begonnen ben", zegt hij tegen Ruud in 30 MINUTEN RAUW. Inmiddels heeft zijn carrière hem veel verder gebracht, onder anderen het toneel op voor musicals als Wicked, Grease, Fame en Hairspray, maar Jim speelt ook de hoofdrol in de filmserie Onze Jongens.

Talentenshows anno nu

Het in 1987 geboren talent uit Egmond-Binnen stond in 2003 in de finale van een van de eerste talentenshows op de Nederlandse televisie. Zou hij, met de kennis van nu, zijn eigen kinderen mee laten doen? "Aan de ene kant zeg je natuurlijk als ouder 'je moet doen waar je gelukkig van wordt' en dat staat natuurlijk op nummer 1", vertelt hij. "Maar ik vind dat de talentenjachten anno nu gewoon niet meer is wat het toen was. Het effect is er niet meer. Dus ik zou zeggen 'wil je het, doe het'. Maar ik zou wel zeggen 'weet ook dat je niet standaard voor een Dam staat waar duizenden mensen staan te gillen.'"

Luister hieronder naar de hele aflevering van 30 MINUTEN RAUW:

#9 - 30 MINUTEN RAUW met Jim Bakkum (S08) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie