Podcast
BNNVARA

Bureau Sport maakt excuses aan Femke Heemskerk, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk

foto: Fotograaf: Ronald Hoogendoorn
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport maakt excuses aan Femke Heemskerk, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk

Het was werkelijk ondoenlijk om álle sportprestaties van dit weekend in een halfuur te stoppen, maar Bureau Sport heeft tóch een selectie weten te maken van de belangrijkste prestaties van deze week. Daarnaast was het voor team Bureau Sport een week vol zelfreflectie.

Bijvoorbeeld over het aandeel voetbal in het programma. Een luisteraar vond uit dat meer dan 45% van de tijd over voetbal werd geluld. Is dat niet wat veel? Een reflectie op die vraag in de Bureau Sport Podcast van deze week. Verder luisterden de mannen naar DRUK, de nieuwe podcast van Erik Dijkstra. Een open gesprek met Femke Heemskerk in de eerste aflevering van die podcast dwingt de mannen tot een serieus excuus. Want er is de laatste jaren te vaak gelachen om de mentale druk die veel sporters iedere dag voelen, óók door Frank en Erik. In de podcast leggen ze uit hoe dat precies zit.

Prijzenharken in het sportweekend

Natuurlijk stonden de mannen ook gewoon stil bij alle uitstekende sportprestaties. Zo was er een behoorlijke medaillevloot voor de Nederlandse schaatsers in Thialf bij de WK Afstanden. Bureau Sport deelt een pluim uit aan Rintje Ritsma, heeft wat feedbackpunten voor NOS-verslaggever Bert Maalderink en vraagt zich af of één en ander niet wat mondialer kan. Zoals de atletieksport, waar de Nederlanders een recordoogst aan medailles binnenhaalde. De mooiste misschien wel voor hoogspringer Douwe Amels, en om dat te vieren bellen Frank en Erik met de moeder van deze atleet.

Ook Nederlands succes was er bij de Strade Bianche, waar Demi Vollering in haar teamgenoot en een paard wel twee hele bijzondere tegenstanders tegenkwam. Bureau Sport vraagt zich af: zouden dat soort hindernissen geen vast element moeten worden in de koers? De mannen keken tot slot ook naar de Formule 1 en zagen daar een routinier in de kracht van z’n leven, en een die bezig is aan z’n laatste seizoen. Wie dat zijn? Dat hoor je, net als een kakelverse Mystery Guest, in een gloednieuwe Bureau Sport Podcast. Nu in je podcastfeed!

#9 - Bureau Sport zegt sorry tegen Femke Heemskerk, Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin (S02) - Bureau Sport Podcast


Luister de Bureau Sport Podcast nu in jouw favoriete podcastapp!
Reageren op deze podcast? Dat kan! Stuur jouw reactie – het liefst volgens het aloude Hamburgermodel – naar bureausportpodcast@bnnvara.nl

Ster advertentie
Ster advertentie