Podcast

Horeca-ondernemer: 'Coronapas? Hier blijft iedereen gewoon welkom'

foto: Powned
  1. Nieuwschevron right
  2. Horeca-ondernemer: 'Coronapas? Hier blijft iedereen gewoon welkom'

Johan de Vos is horeca-ondernemer in Breda en helemaal niet blij met de coronapas die per 25 september ingevoerd wordt, zo geeft hij aan in de nieuwe aflevering van de podcast Op Z'n Kop! met Rick van Velthuysen en Marianne Zwagerman: "Het gaat om het principe: je gaat mensen uitsluiten en wij staan voor gastvrijheid."

Wat hem betreft blijft iedereen dan ook gewoon welkom: "Ik vind het eigen verantwoordelijkheid van mensen dat wanneer ze het niet fijn vinden, zo'n setting, dat ze gewoon naar de buren gaan." Bang dat zijn tent dan wordt dichtgegooid is hij niet: "Ik denk dat dat wel meevalt. Ik denk dat je dan geen horeca meer overhoudt, want er zijn er heel veel die er zo over denken."

De Vos vindt dat je het niet kunt maken om mensen uit te sluiten, zeker niet als je als kabinet had beloofd dat die maatregel er nooit zou komen: "Dit land wordt geregeerd alsof we met een stel kleuters te maken hebben. Maar als jij een vraag stelt aan mensen of zij zich willen laten vaccineren, dan is het inherent aan de vraag stellen dat daar ook 'nee' op kan worden geantwoord. Daar moet je respect voor hebben."

Geld verdienen

Er blijven volgens hem genoeg kroegen over die niet gaan controleren: "Ik werd vanmiddag geïnterviewd en toen zei de interviewster: 'Goh, meneer Vos, nu kun je geld gaan verdienen.' Geld verdienen? Dat ga ik de komende jaren niet doen. Ik ga mijn schuld afbouwen en dan nog: mijn morele bezwaar tegen dit hele systeem weegt niet op tegen een zak met geld. En dat merk je ook bij heel veel horeca-ondernemers."

#36 - OP Z'N KOP! met horeca-ondernemer Johan de Vos - Op z’n Kop!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie