Podcast

Froukje over het verhaal achter de songtekst van Zonder Gezicht

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Froukje over het verhaal achter de songtekst van Zonder Gezicht

Ze was achttien jaar toen ze Groter Dan Ik over het klimaat schreef en sindsdien wordt ze regelmatig 'de stem van haar generatie' genoemd. In een nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting praten Martine en Matthijn met Froukje.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en zou ze sommige zinnen anders formuleren. "Ik zou zo’n thema nu meer vanuit angst beschrijven en niet vanuit boosheid", aldus de Nederlandse singer-songwriter.

Verhaal achter Zonder Gezicht

Froukje staat goed in de spotlight met haar single Zonder Gezicht, die ze samen schreef met onze songfestivalvrouw S10. In de podcast Tekstuele voorlichting vertelt Froukje dat S10 het live hoorde en vroeg of ze een deel mocht toevoegen aan de tekst. Het verhaal achter de songtekst licht ze toe in de podcast.

De track staat op haar nieuwste EP Uitzinnig en daarop doet ze nog iets opvallends: ze durft ze zich te verplaatsen in een man die een vrouw iets aan wil doen. "Want met alleen afwijzing lossen we dit probleem niet op", vertelt ze. Froukje praat erover met Martine ten Klooster en vaste co-host Matthijn Buwalda. Een ongeveinsd gesprek met deze geboren liedjesschrijver Froukje.

Luister hieronder:

#6 - Geboren liedjesschrijver Froukje durft alles te benoemen (S05) - Tekstuele Voorlichting

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast graaft NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster met behulp van liedjesschrijver Matthijn Buwalda door een betekenisvolle songtekst. Ze nodigen de artiest erachter uit om te ontdekken uit welk hart de woorden komen en wat ze betekenen.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphoneof Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie