Podcast
BNNVARA

Wordt dit écht het laatste optreden van The Rolling Stones in Nederland?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wordt dit écht het laatste optreden van The Rolling Stones in Nederland?

De voorlopig laatste Off the Record! Deze aflevering gaat het over de nieuwe tour van The Rolling Stones, steeds meer gelegenheidsformaties in de Nederlandse muziekscènes en natuurlijk de reden waarom Off the Record voorlopig stopt.

Het muzieknieuws van deze week is natuurlijk dat The Rolling Stones na 5 jaar weer terugkeren naar Nederland voor een concert. Op 13 juni komt de band naar de Johan Cruijff ArenA. Nance geeft aan dat ze nog nooit naar de Stones is geweest, maar moet volgens Giel en Henkjan absoluut gaan.

Henkjan heeft de band voor het eerst live gezien in 1982 in de Kuip. "Het was feest en ik dacht: dit kan wel de laatste keer zijn dat ik deze oude mannen zie op een podium. Een paar jaar later waren ze er weer en toen dacht ik weer: dit is de laatste keer. En sindsdien ben ik elke keer dat ze in Nederland zijn naar The Stones gegaan."

Charlie Watts

Het is de eerste tour van The Stones in Nederland zonder hun drummer Charlie Watts. Hij overleed op 24 augustus 2021. Maar dat moet voor de band geen reden zijn om te stoppen vindt Henkjan. "Steve Jordan was al als vervanger benoemd van Charlie Watts tijdens zijn ziekte," zegt Henkjan. "Ze zouden sowieso op tournee gaan zonder Charlie en hij is toen helaas overleden."

De kans dat dit écht het laatste optreden van The Rolling Stones in Nederland is, is volgens Giel vrij klein. Mick Jagger en Keith Richards kunnen ook met z'n tweeën nog jaren optreden als The Rolling Stones.

Bekijk Off the Record

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister Off the Record

Off the Record

Deze en andere onderwerpen hoor je in de nieuwste aflevering van Off the Record. Hierin bespreekt Giel Beelen de roddels, intriges en belangrijkste nieuwtjes uit de muziekindustrie. Dat doet hij wekelijks samen met zangeres en presentatrice Nance Coolen en presentator voor Omroep MAX & NPO Radio 5 en oud Idols-jurylid Henkjan Smits. Beluister de podcast via NPO Luister, Spotify, Apple Podcasts of jouw favoriete podcast app!

Ster advertentie
Ster advertentie