Podcast

Diggy Dex vertelt over zijn lied Dragen in Holy Hits

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Diggy Dex vertelt over zijn lied Dragen in Holy Hits

In de nieuwe podcastaflevering van Holy Hits spreekt Martine ten Klooster met Diggy Dex over zijn nieuwe single Dragen. Met welk gevoel is dit liedje gemaakt en wanneer voelde hij zichzelf voor het laatst gedragen?

Samen met muzikant Bert Bos en songwriter Matthijn Buwalda praat Martine elke week in Holy Hits over een zingevingsthema aan de hand van een nieuw liedje.

Dragen

“Op het moment dat het album Carrousel uitkwam, merkten we dat deze song Dragen veel mensen aantrok”, vertelt Diggy Dex. “Op een of andere manier viel dit nummer heel goed”, gaat Koen, ofwel Diggy Dex verder. De reacties waren van kippenvel, tot ontroerend tot “precies wat ik nodig had”. Als Martine vraagt hoe dat komt, zegt hij: “Dat is een van de redenen waarom ik muziek zo mooi vind. Dat je een gevoel hebt wat je kunt vangen. En dat je daarmee een bepaalde verbinding hebt. Afgelopen zaterdag stond ik na heel lang weer op het podium, ik hoorde mensen meezingen en voelde me zo dankbaar dat ik weer kon spelen. Het was iets wat mij ontroerde tijdens Dragen.”

Diepe lagen

De eerste zin van het lied is: “Wij zijn slechts namen in het zand, die een ander heeft geschreven.” Diggy Dex wordt vaker genoemd in de podcast door zijn teksten met diepe lagen. Op de vraag wat hij ervan vindt dat mensen zingeving uit zijn teksten halen zegt hij: “Toen ik veertien was had ik heel sterk de drang om zingeving te zoeken. Ik vond dat ook in muziek en in de filosofie. Ik vind het heel fijn om mijn eigen zingeving vorm te geven en het is alleen maar vet als dat kan worden gedeeld.”

Tot slot deelt hij door welke muziek hij zich soms gedragen voelt. Luister de podcast om daarachter te komen. Kleine tip: het is een Franstalig liedje!

#18 - (Holy Hits de podcast) Dan maak je maar zin in: dragen met Diggy Dex (S04) - Tekstuele Voorlichting

Holy Hits de podcast

Holy Hits de podcast is een denkbeeldig tafeltje in de kroeg waaraan gezellig gekletst wordt over muziek en zingeving. Martine, Matthijn en Bert graven door muziek op zoek naar een zin vol zin. Zijn ze er een op het spoor, dan brengt dat thema hen langs veel meer liedjes.

Ster advertentie
Ster advertentie