Podcast
EO

Marike Jager: 'Ik durfde dit buiten mijn kamertje te schrijven'

foto: Huub Verwey
  1. Nieuwschevron right
  2. Marike Jager: 'Ik durfde dit buiten mijn kamertje te schrijven'

In een nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting gaan Martine ten Klooster en Matthijn Buwalda in gesprek met talent Marike Jager. Ze vertelt over haar single Truth die ze tijdens een boswandeling schreef in plaats van haar vaste schrijfkamertje.

Wat doe je als op tv aan je gevraagd wordt nu een liedje te schrijven? Heet je Marike Jager, dan zeg je ja. Lange tijd geleden won ze de Grote Prijs van Nederland en veel van haar muzikale kunstwerkjes ontstonden op haar schrijfkamer. Thuis. In het geval van de single Truth is dat dus anders. Hoe hoor je dat terug en waarom gaat het over waarheid?

Beluister de nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting met Marike Jager:

#10 - MARIKE JAGER: 'Ze zeggen dat ik écht ben. Geen idee wat dat is' (S06) - Tekstuele Voorlichting

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast graaft NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster met behulp van liedjesschrijver Matthijn Buwalda door een betekenisvolle songtekst. Ze nodigen de artiest erachter uit om te ontdekken uit welk hart de woorden komen en wat ze betekenen.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie