Podcast

Wat ervaart Karin Bloemen als zij gospel zingt?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat ervaart Karin Bloemen als zij gospel zingt?

In deze aflevering van Searching for the Soul gaat Giovanca in gesprek met Karin Bloemen. Ze is zangeres, cabaretier en actrice, maar zingt ze ook gospel? Heeft gospelmuziek een rol in haar leven gespeeld en wat ervaart ze als ze gospel hoort?

Karin: "Ik ken het jargon van gospel heel goed. Je hoort hoeveel het geloof, dat 'rock solid belief in Jesus Christ The Lord' een rol speelt in die muziek. En áls je dat geloof zo sterk hebt, dan klopt het ook. Dan kun je dat ook zingen. Het gevaar is, dat als ík het zing, het dan niet over geloof in God gaat. Dat heb ik niet meegekregen uit mijn jeugd en als ik zing, dan wil ik waarheid spreken. Dat neemt niet weg dat ik stikjaloers bent op bijvoorbeeld The Clark Sisters, ik vind ze geweldig."

Redder

"In mijn jeugd heb ik veel te maken gehad met misbruik, incest, angst en manipulatie. Dus als het gaat om muziek uit mijn jeugd, wil ik daar niet heen. Maar als het gaat om geloof; ik geloofde wel heel erg in iets anders waar ik ooit terecht wilde komen. Waar ik ‘redemption’ zou vinden. God of de kerk speelde geen rol. Bij ons thuis werd er over kerkgangers gepraat als ‘klootzakken’. Ik dacht dus dat het hele slechte mensen waren. Als kind heb je geen idee, dan accepteer je wat je hoort. Pas later kun je erop reflecteren. Ik geloofde wel in een redder, maar dan dacht ik aan mijn biologische vader. Als ik daarover zong, zong ik over hem. Het was een grote, sterke en blonde man en ik hoopte dat hij me op een dag zou wegtillen uit dat gezin. Daar heb ik me aan vastgeklampt. Helaas overleed mijn vader toen ik 14 was, hij kon me niet redden. Toen ben ik mezelf gaan redden. Muziek was de motor achter mijn reddingsplan. Het nam me mee uit die wereld van pijn en verdriet. En dat is wat je ook ziet in gospel."

Luister hieronder naar de aflevering:

#5 - Wat ervaart Karin Bloemen als zij gospel zingt? (S02) - Searching for the Soul

Searching for the Soul

Henk van Steeg en Giovanca Ostiana ontvangen geweldige gasten als Danny Vera, Typhoon, Karin Bloemen, Leo Blokhuis, gospelzangeres Muriel Blijd en meer in Searching for the Soul. Samen nemen ze je mee in de verhalen over en achter de gospel. En er klinkt natuurlijk veel muziek. Ook live!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie