Podcast

Muziek vol punkenergie van Splinter in De Keiharde Pödcast

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Muziek vol punkenergie van Splinter in De Keiharde Pödcast

Mike Arntz was onder de indruk van het debuut van Splinter, en nodigt de zanger en gitarist van de band uit in De Keiharde Pödcast. Beluister de nieuwe aflevering hier!

Op 3 september verscheen het debuutalbum Filthy Pleasures van de band Splinter. Een plaat vol muziek met onversneden (punk)energie en rock ‘n roll met 60’s, 70’s en 80’s invloeden. We horen een manisch orgeltje, een frisse, lichtvoetige stijl, die teruggrijpt naar de vroege punk-attitude. Mike Arntz vond het een prima reden om de band uit te nodigen als gast in De Keiharde Pödcast. Splinter is geformeerd is uit oud-leden van Death Alley, Birth of Joy en Vanderbuyst en wordt door sommigen gezien als supergroep, maar vinden de mannen dit zelf ook? Zanger Douwe Truijens en gitarist Sander Bus geven antwoord op deze vraag. Verder worden het album en de videoclip van het nummer Read my Mind, dat ook wordt gedraaid, besproken.

Architects

Als zoon Marek vooral door het huis dwaalt met zijn oordoppen in vraagt vader Roald zich af waar hij toch naar luistert. Als dan blijkt dat de muzieksmaak van vader genetisch is doorgegeven aan de zoon, is het hek van de dam. Samen verdwalen ze in de metal en liggen er vele concertkaarten te wachten tot ze worden geconsumeerd. Samen vragen ze een nummer aan van de band Architects, Animal. En dan niet de albumversie, maar de schitterende orchestral version opgenomen, in de Abbey Road Studio.

Suzanne heeft een tip van Neurosis en Mike heeft een album van Pain of Salvation keihard uit de kast getrokken.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van B-Thong, Buried Inside, Iron Maiden en Killswitch Engage.

#9 - Muziek vol punkenergie van Splinter (S04) - De Keiharde Pödcast

NPO Podcastevent

Op zondag 10 oktober zal De Keiharde Pödcast aanwezig zijn op het NPO Podcastevent. Tijdens de laatste uurtjes van deze week nemen Suzanne en Mike live een Keiharde aflevering op in de Pandora zaal van TivoliVredenburg. Tijdens de show zal voormalig Delain-zangeres Charlotte Wessels als co-host aanschuiven, komt Ron Coolen met een primeur en wordt er met twee luisteraars over metal gepraat. Daarnaast is er live muziek door The Last Element. Klik hier als je de opname graag bij wil wonen.

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie