Podcast

Janis Ian staat centraal in de nieuwe Blokhuis Podcast: 'Ze blijft een vrouw met een sterke mening'

foto: Screenshot
  1. Nieuwschevron right
  2. Janis Ian staat centraal in de nieuwe Blokhuis Podcast: 'Ze blijft een vrouw met een sterke mening'

In deze aflevering van Blokhuis de Podcast aandacht voor fijne livemuziek van Blanko, de beste nieuwe tracks, muziek uit Zweden en de muziek van Janis Ian.

In deze aflevering staat Janis Ian centraal. "At Seventeen van Janis Ian. Het is haar enige nummer in de NPO Radio 2 Top 2000, maar het werd gek genoeg in ons land nooit een hit", vertelt Leo. "Nummer 1 in Amerika, en gecoverd door grote artiesten, zoals de versie van Céline Dion… Heel veel deed ze er niet aan, Céline, want het liedje was al prachtig."

Het meisje van 17 dat niemand ziet staan, dat geen Valentijnskaart krijgt en eenzaam is. Hartverscheurend mooi. Janis Ian bracht afgelopen vrijdag haar laatste album uit – zegt ze zelf tenminste. "Dat is de aanleiding – maar hoeveel aanleiding heb je nodig bij iemand die zulke prachtige liedjes schreef", vertelt Leo.

Nieuwe tracks van Janis Ian

Nieuwe plaat van Janis Ian, 70 jaar is ze nu. Vorig jaar kwam er ook een album, de laatste heet The Light At The End Of The Line. "Ze blijft een vrouw met een sterke mening", aldus Leo. Resist bijvoorbeeld is een nummer over de manier waarop wij met vrouwen omgaan, hoe zij op hun uiterlijk worden beoordeeld en hoe mannen onmogelijke eisen aan vrouwen stellen. "Ijzersterk nummer, als je het mij vraagt. En natuurlijk is er ook een zacht liedje van verlies en gemis", aldus Leo Blokhuis.

Blanko te gast

Er komt verder nieuwe muziek voor in de podcast, namelijk de tips van de Verrukkelijke 15 (Blaudzun, Sevdaliza, Quiet Hollers, Brooke Combre). De Wereldhit bespreekt Leo deze keer met Mascha Verweij, zij is een luisteraar van NPO Radio 2 die al 6 jaar in het Noorden van Zweden woont en ons bijpraat over de muziek aldaar!

Leo heeft Blanko live te gast in de uitzending. Blanko is eigenlijk Jan de Witte (echte naam Jan Schilder) en was voorheen 1 van de 3JS. Speciaal voor deze podcast heeft hij het nummer Holes opgenomen en speelde hij natuurlijk Ways Of The World:

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering van de podcast:

#3 - Janis Ian, Blanko (live), muziek uit Zweden, Blaudzun en Quiet Hollers (S03) - Blokhuis de Podcast

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie