Podcast

Het ultieme popliedje: Weird Hit Wonder duikt in Gaia van Valensia

foto: YouTube still
  1. Nieuwschevron right
  2. Het ultieme popliedje: Weird Hit Wonder duikt in Gaia van Valensia

In de nieuwe aflevering van Weird Hit Wonder duikt Atze de Vrieze in de geschiedenis van het ultieme liedje uit de popgeschiedenis: Gaia van Valensia.

De meeste Weird Hit Wonders worden in een halfuurtje in elkaar geflanst en zijn nauwelijks serieus te nemen. Toch worden het giga hits. Totaal anders is dat met Valensia, een piepjonge alleskunner die een enorm ambitieuze compositie in zijn hoofd heeft. Het wordt de duurste single die ooit in de Wisseloord studio’s is opgenomen.

"Het ultieme liedje waarin alle goede ideeën uit de popgeschiedenis (en uit de kaasreclame) moesten samenkomen", aldus Atze op Twitter. Beluister de aflevering hieronder:

#10 - Valensia - Gaia - Weird Hit Wonder

Top 2000 a gogo

Twee weken lang zit Valensia in de Hilversumse Wisseloord Studio's om koortjes op te nemen voor het nummer Gaia, gebaseerd op Griekse mythologie. Hij vertelt in een oude aflevering van Top 2000 a gogo hoe het nummer ontstond en hoe hij als superster onthaald werd in Japan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Weird Hit Wonder

VPRO 3voor12 en NPO Radio 2 brengen met de podcast Weird Hit Wonder een ode aan merkwaardige hits. Aan liedjes die raar zijn, of waarvan het raar is dat het überhaupt hits waren. Liedjes die je nu niet zo snel meer op zal zetten, maar die ooit onwaarschijnlijk populair waren. In de podcast vertelt muziekjournalist Atze de Vrieze (3voor12) de vrolijke verhalen achter bijzondere hits.

Check hier meer podcasts van NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie