Podcast

Henkjan Smits over The Voice schandaal en Nance deelt ervaring met machtsmisbruik

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Henkjan Smits over The Voice schandaal en Nance deelt ervaring met machtsmisbruik

In de aflevering van Off the Record van deze week gaat het onder andere over het schandaal bij The Voice of Holland. Het programma ligt sinds afgelopen zaterdag onder vuur. Meerdere mensen die voor de talentenjacht werken, worden via het YouTube-programma BOOS beschuldigd van seksueel wangedrag en machtsmisbruik.

Henkjan Smits herkent de berichtgeving van The Voice of Holland niet uit zijn tijd als oud Idols-jurylid. “Ik kan alleen zeggen: Ik weet er niks van. Ik heb het niet gezien of het is wel gebeurd, maar het is mij helemaal niet opgevallen. Of zoals jij [Merel Koman, red.] zegt: het is een andere tijd, toen gebeurde het niet of zó erg achter de schermen dat wij het niet doorhadden als juryleden.”

Het nieuws rondom The Voice of Holland kent volgens Henkjan alleen maar verliezers. “Ik lees deze berichten en denk alleen maar: Dit nieuws heeft alleen maar verliezers. Dit is zo vreselijk. De slachtoffers zijn natuurlijk de eerste verliezers, maar ook de daders zijn verliezers. De producent is een verliezer, de zender is een verliezer, iedereen verliest hier en het is vreselijk dat het gebeurd is.”

Machtsmisbruik

Ook deelt Nance Coolen haar ervaring met machtsmisbruik binnen de televisiewereld. “Ik heb het niet meegemaakt als zangeres, maar wel als presentatrice. Toen is er wel eens wat gezegd waarvan ik als vrouw zijnde dacht is dit nodig om dat op deze manier te ventileren? […] Ik presenteerde Sterren Dansen op het IJs. Naderhand kom je nog even bij elkaar voor een borreltje en daar was een zeer hooggeplaatst persoon. Ik kwam bibberend binnen, want op de ijsbaan is het wel koud. En dan krijg je een opmerking: Als je wil dan heb ik je zo warm. En dan sta je daar en dan weet je wie het zegt. En dan denk ik: Het is zo niet nodig om dit te zeggen.”

#2 - Henkjan Smits over The Voice schandaal en Nance deelt ervaring met machtsmisbruik

Bekijk hieronder de video:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Off The Record

In Off the Record bespreekt Giel Beelen de roddels, intriges en belangrijkste nieuwtjes uit de muziekindustrie. Dat doet hij niet alleen, maar wekelijks samen met zangeres en presentatrice Nance Coolen en presentator voor Omroep MAX & NPO Radio 5 én oud Idols-jurylid Henkjan Smits. Ook schuift er wekelijks een gast bij het drietal aan!

Ster advertentie
Ster advertentie