Podcast
PowNed

Loiza Lamers in 30 MINUTEN RAUW: 'Pesters bieden nu excuses aan'

foto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. Loiza Lamers in 30 MINUTEN RAUW: 'Pesters bieden nu excuses aan'

30 MINUTEN RAUW is terug! In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat Ruud de Wild in gesprek met Loiza Lamers, die openhartig vertelt over haar transitie op jonge leeftijd, en hoe daar in haar omgeving op gereageerd werd.

In de opening van het nieuwe seizoen van 30 MINUTEN RAUW zit Loiza Lamers, in 2015 de winnares van Holland's Next Top Model, voor de microfoon van Ruud de Wild. Het wordt een openhartig gesprek waarin het model spreekt over haar jeugd, waarin ze op jonge leeftijd al ontdekte dat ze genderdysforie had.

"In kringen moesten we met jongens en meisjes om en om zitten, en dan denk je in één keer: hier klopt iets niet", vertelt Lamers over die vroege fase, waarin ze zich meteen gesteund voelde door haar ouders. "Daar heb ik alles aan te danken", vervolgt ze.

Vroegere pesters

Maar dat begrip is er niet bij iedereen in Driel, het Gelderse dorp waar Lamers opgroeit. Toen ze onlangs met haar partner Jelle en haar vriendinnengroep in Driel carnaval ging vieren, werd ze geconfronteerd met haar voormalige klasgenoten. "Toen zei ik: 'Kijk, die hebben me vroeger zo hard gepest.' Maar heel veel hebben ook hun excuses aangeboden. Dus dat is echt heel cool."

Verder praat Lamers in 30 MINUTEN RAUW over haar relatie met Jelle, haar kinderwens en haar carrièreplannen. Beluister de hele aflevering hieronder of check hem in je favoriete podcast-app.

#1 - 30 MINUTEN RAUW met Loiza Lamers (S10) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie