Podcast
PowNed

Advocate Meike Lubbers: 'Ik doe geen zaken over dierenmishandeling'

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Advocate Meike Lubbers: 'Ik doe geen zaken over dierenmishandeling'

In een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW praat Ruud de Wild met strafrechtadvocate Meike Lubbers. Ze hebben het over haar werk als advocaat, optreden in de media en het bewaren van grote geheimen.

Meike Lubbers is geboren en getogen in Deventer. Lubbers is regelmatig te gast bij talkshows als Beau, vanwege haar functie als strafrechtadvocaat. Dat is echter niet wat ze haar hele leven wilde worden. "Vroeger wilde ik dierenarts worden, of diplomaat." Dat is het beiden niet geworden, en dat is volgens Meike maar goed ook. Ze past goed in haar rol als advocate, maar vindt het ook belangrijk om daarnaast nog 'Meike' te zijn. In 30 MINUTEN RAUW vertelt ze: "Ik ben advocate, maar ook heel veel daarnaast."

Zaken afwijzen

Ruud vraagt zich af of er bepaalde zaken zijn die ze afwijst en liever niet oppakt. "Er zijn advocaten die geen zedenzaken willen doen, die doe ik bijvoorbeeld wel. Ik doe bijvoorbeeld geen zaken die gaan over dierenmishandeling. Ik lijk een hele harde, maar ben eigenlijk een hele zachte. Ik kan daar niet tegen." Ook pakt ze een zaak niet op als de band tussen haar en een cliënt niet goed is en ze niet op één lijn liggen. Die band met haar cliënt vindt ze erg belangrijk. "In mijn werk probeer ik het verhaal van mijn cliënten over te brengen. Ik ben vaak mondiger dan mijn cliënten zijn [...] en om hun verhaal te vertalen naar de rechter, om uit te leggen wat de boodschap is, vind ik het mooiste om te doen."

Luister de aflevering hieronder:

#4 - 30 MINUTEN RAUW met Meike Lubbers (S09) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie