Podcast
BNNVARA

Bureau Sport Podcast: 'Voor Groningers leeft FC Groningen niet meer'

foto: ANP FOTO
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport Podcast: 'Voor Groningers leeft FC Groningen niet meer'

De sfeer in de podcaststudio was maandag opperbest, want het was een geweldig sportweekend op allerlei vlakken voor de Bureau Sport-redactie. NAC won, FC Twente speelde een fantastische wedstrijd en Mathieu van der Poel lijkt op tijd in vorm te zijn voor het WK Veldrijden volgende week zondag. Maar het was niet alleen goud dat blonk.

Zo kunnen de mannen niet om FC Groningen heen. De club staat achttiende in de eredivisie en wist deze week niet van Volendam en van Cambuur te winnen. Bureau Sport belt met Groningse cultheld Henk de Haan, die de sfeer peilt in Groningen. Volgens hem voel je in Groningen dat de beleving van de presentaties van de plaatselijke FC is veranderd. In de podcast onderzoeken de mannen samen met De Haan wat het probleem bij de Groningers nou eigenlijk is, en bekijken ze hoe de club verder geholpen kan worden.

'Kroniek van een aangekondigd ontslag'

Natuurlijk blikken de mannen ook terug op de prestaties in het linkerrijtje van de eredivisie. Zo is er ruim aandacht voor het ontslag van Alfred Schreuder als coach bij Ajax. Schreuder is een man wiens voetbalkennis buiten kijf staat, maar de mannen vragen zich af of hij voldoende echt een leider is. “Schreuder is een prima trainer, maar hij is niet geboren om Caesar te zijn”, aldus Erik. Uiteraard is er ook raam baan voor een oordeel over zijn opvolger. Bureau Sport mist namelijk iets in de outfit van kersvers Ajax-leidsman John Heitinga.

Natuurlijk zitten ook niet-voetbalfans weer op de eerst rang bij de nieuwste aflevering van Bureau Sport: De Podcast. Zo keken de mannen trots naar het Tata Steel-schaaktoernooi waar Nederlandse winst te vieren was. En leggen ze Novak Djokovic langs de maatlat: is hij goed genoeg in tennis om zijn persoonlijkheid te compenseren?

Dat, pechvolgel Fabio Jakobsen, de rug van Van der Poel, een ongelofelijk slechte mystery guest en nog veel meer in een hagelfonkelnieuwe aflevering van Bureau Sport: De Podcast!

Luister de Bureau Sport Podcast nu in jouw favoriete podcastapp!

#4 - "Voor Groningers leeft FC Groningen niet meer" (S02) - Bureau Sport Podcast

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie