Podcast

Eva maakt podcast over ziekte van haar vader: ‘Mensen vinden het lastig om over kanker te praten’

foto: Screenshot YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Eva maakt podcast over ziekte van haar vader: ‘Mensen vinden het lastig om over kanker te praten’

Halverwege 2020 wordt Pieter gediagnosticeerd met een kwaadaardige hersentumor. Samen met zijn dochter maakt hij een podcast waarin hij een inkijkje geeft in zijn leven met kanker. “Het heeft voor anderen ook betekenis.”

“Het is heel lastig”, vertelt Pieter over zijn hersentumor. “Ik noem het heel kort samengevat: Google Maps is uitgeschakeld en ik word ergens neergelaten met een helikopter in een omgeving en zoek het maar uit. Ik kan niet meer alleen de straat op.”

Podcast

“Ik hoorde een verhaal van iemand die ook kanker had en alleen in een huis lag te wachten op de dood”, vervolgt Pieter. “Toen dacht ik: ‘wat ben je eenzaam als je je verhaal niet kwijt kan.’” Samen met zijn dochter Eva komt hij tot het idee om een podcast te maken. “We zien in onze directe omgeving mensen die geconfronteerd worden met kanker en het toch heel lastig vinden om daar over te praten.”

Bekijk hieronder de hele reportage:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Podcast Een aangekondigde dood

Luister hier naar de podcast Een Aangekondigde Dood van Eva de Visser.

NPO Kennis

Op NPO Kennis is een reeks artikelen over het ontstaan, de gevolgen en de behandeling van kanker te vinden. Klik hier om de serie te lezen.

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 steunt van maandag 6 t/m vrijdag 10 september de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding met de actie 100 uur voor KWF. Een plaatje aanvragen kan via de NPO Radio 2-app en kost niets! Wil je toch een donatie doen ten behoeve van KWF Kankerbestrijding? Dat kan via KWF.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie