Podcast

Shirma Rouse: 'Ik was stiekem een beetje klaar met zingen'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Shirma Rouse: 'Ik was stiekem een beetje klaar met zingen'

In een nieuwe aflevering van LiedjesLust spreekt Dolf Jansen met zangeres Shirma Rouse. Ze vertelt over haar geloof, voorliefde voor Aretha en de teksten die ze voor anderen schrijft.

Als je Shirma Rouse uitnodigt, weet je dat je een goede tijd tegemoet gaat. In de nieuwe aflevering van Liedjeslust met Dolf Jansen vertelt de zangeres over haar carrière als songwriter. "Mensen kennen mij van mij Aretha Franklin: The Queen of Soul, The Voice en als soulzangeres, maar weinig mensen kennen me van wat ik zelf schrijf. Ik schrijf vooral voor andere artiesten, onder andere uit Japan en Amerika", vertelt ze aan Dolf.

Stiekem klaar met zingen

"Schrijven is iets wat organisch bij mij moet gebeuren. Ik ben niet zo goed met deadlines, dus wat ik meestal probeer te doen is dat ik ideeën koppel aan artiesten. Zoals bijvoorbeeld 'Dit nummer is goed voor Ruth Jacott.' Ik moet eerlijk zeggen, de afgelopen twee jaar had ik nul inspiratie voor mezelf. Ik was stiekem een beetje klaar met zingen. Ik ben zo geleefd geweest en was altijd maar onderweg. De luisteraar ziet alleen de shine, maar they have no idea... het is zo’n struggle om alle mensen die voor mij werken draaiende te houden." Shirma heeft zich daarom vooral gefocust op het schrijven van muziek voor anderen.

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering van Liedjeslust:

Liedjeslust

Liedjeslust is voortgekomen uit Afslag Thunder Road. "Het is een grote vreugde om met makers, tekstschrijvers en muzikanten over liedjes en lyrics te spreken. Ik verheug mij de komende weken op gasten als Jacqueline Govaert en Mr a balladeer", vertelt Dolf. In Liedjeslust neemt een gast zelf drie liedjes mee en vertelt over de teksten en waarom het zo mooi is. Dolf voegt er ook zelf nog een liedje aan toe.

NPO Luister

Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire podcasts en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor iPhone of Android.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie