Podcast
BNNVARA

Nieuwe aflevering van Blokhuis De Podcast: Grasduinen in de catalogus van Ray Charles

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe aflevering van Blokhuis De Podcast: Grasduinen in de catalogus van Ray Charles

Onlangs verscheen A Message From The People van Ray Charles opnieuw in geremasterde versie. Voor Leo Blokhuis aanleiding om het werk van Charles nog eens onder de loep te nemen. Want hoewel er stapels platen en remasters zijn van zijn werk, blijft volgens Blokhuis zijn beste werk onderbelicht. Hoe dat kan en wat dat werk is, dáár gaat deze week Blokhuis: De Podcast over.

Charles wordt over het algemeen gezien als één van de grondleggers van de soulmuziek. Zo laat Leo I’ve Got A Woman (1954) horen, en grijpt hij terug naar de gospelroots van dit nummer, en van veel werk van Charles. Ook toont Leo aan hoe belangrijk Ray Charles is geweest voor andere artiesten, door een aantal bekende covers op een rijtje te zetten van de man die door Frank Sinatra ooit ‘The Most Genius Man In Show Business’ werd genoemd.

De podcast zoomt óók in op het beste werk van Charles. Volgens Blokhuis moeten we daarvoor naar zijn latere werk. Al vanaf 1972 wordt Charles gezien als een artiest die over zijn hoogtepunt is, maar in de podcast laat Leo juist uit die periode werk horen dat hij geweldig vind, maar bijna niet meer in goede kwaliteit te verkrijgen is. Zo hebben we het bijvoorbeeld uitgebreid over Brother Ray Is At It Again (1980), maar is er ook moderner werk, zelfs tot in 2006.

Livemuziek uit Oostenrijk

Internationale gasten in de podcaststudio: het Oostenrijkse duo Cari Cari is te gast en speelt exclusief voor de podcast het nummer No Proper Life! Voor de wereldhit trekken we verder de grens over, want Hanke Driessen vertelt alles over de Argentijnse popmuziek van dit moment, en de roots die deze muziek heeft in tango en classic rock. Dat, en nieuwe tracks van onder meer Drugdealer, Regina Spektor en Taylor Swift in de nieuwste aflevering van Blokhuis: De Podcast!

#24 - Ray Charles, Cari Cari (live) muziek uit Argentinië, Regina Spektor, Taylor Swift (S03) - Blokhuis de Podcast

Iedere dinsdag verschijnt een nieuwe aflevering van Blokhuis: De Podcast. Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week een verse aflevering in je podcastfeed!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie