Podcast

Roxeanne Hazes: 'Ik zei sorry voor iets wat ik niet deed'

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Roxeanne Hazes: 'Ik zei sorry voor iets wat ik niet deed'

In een nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting vertelt Roxeanne Hazes wat ze heeft meegemaakt van in het verleden, wat de impact is van gekleineerd worden en hoe de tijd langzaam weer mooie dingen is gaan doen. "Ik denk dat ik aan de start sta van het worden van de beste versie van mezelf."

"Nu proost ik op het leven en wie ik niet mis." Met die woorden uit het nummer Geen Sorry opent Roxeanne Hazes haar nieuwe album, De Tijd Gaat Mooie Dingen Doen. En die songtekst komt bij Martine ten Klooster "meteen binnen", vertelt ze tegen de zangeres. Met het nummer wil Hazes "trauma, verleden, hoogtepunten én dieptepunten" uitwisselen met haar publiek. "Daar vinden wij elkaar", vertelt ze. "Ik vind het zó mooi om daar eigenlijk het album mee te openen, van: jongens we proosten gewoon op degene die er niet meer is. En dat kan ook jezelf zijn, degene die ik niet meer ben."

Verwerking van kleinering en geweld

Verder deelt de zangeres in de aflevering wat ze heeft meegemaakt, hoe het voelt om gekleineerd te worden en waarom je niet zomaar vertrekt als je te maken krijgt met verbaal en fysiek geweld. "Ik zat een keer in de achtertuin en dacht alleen maar: was ik maar die boom. Of die vogel."

Luister hieronder naar het openhartige gesprek tussen Martine en Roxeanne:

#22 - ROXEANNE HAZES: ‘Ik zei sorry voor iets wat ik niet deed’  (S07) - Tekstuele Voorlichting

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast duikt NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster in een betekenisvolle songtekst. Waarom raakt iets en welk verhaal zit erachter? In gesprek met de artiest kom je tot de antwoorden. Soms intiem, soms ontroerend, soms luchtig en soms vol gezelligheid. Altijd met nieuwsgierigheid, liefde voor muziek, oprechte interesse en jouw input.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone- of Android-telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie