Podcast
PowNed

Olcay Gulsen ergert zich aan kritiek Youp van 't Hek: 'Waar bemoei jij je mee?'

foto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. Olcay Gulsen ergert zich aan kritiek Youp van 't Hek: 'Waar bemoei jij je mee?'

In de 12de aflevering van het nieuwe seizoen van 30 MINUTEN RAUW blikt Ruud de Wild met zijn partner Olcay Gulsen terug op hun realityserie Ruud & Olcay, dat geen succes bleek. "Ik heb spijt dat ik het heb gedaan."

Als Olcay de tijd terug kon draaien, zou ze niet opnieuw aan de realityserie meewerken. "Ik vind dat we het niet nodig hadden", zegt ze.

Schaamte en trots

"Ik heb spijt dat ik het heb gedaan. Vooral omdat ik zie hoe erg het jou gekwetst heeft. Dat raakt me het meest. Want ik zie wel dat jij het heel zwaar hebt met wat mensen zeggen en vinden", vertelt Olcay. "Ik schaam me voor wat ik heb laten zien", bekent Ruud. Nu de serie achter de rug is voelt hij vooral "ongemak" en baalt hij ook van wat hij níet heeft kunnen laten zien. "Ik had écht nog een boodschap."

Olcay vindt dat de dj te veel focust op de negatieve reacties die het stel krijgt en wijst op de honderden positieve berichten en steunbetuigingen. "Ik vind wel dat we ook wel trots mogen zijn op het feit dat we het wel hebben gedaan. Weet je, het is best wel kwetsbaar. Kijk maar wat er op je afkomt."

'Lul niet zo dom!'

Naar aanleiding van Ruud & Olcay hebben de twee een hoop kritiek over zich heen gehad. "Dat had ik niet verwacht. Ik had wel verwacht dat het heftig zou zijn. Maar ik had niet verwacht dat er talkshows en tafels gevuld zouden zijn met mensen die hier iets van gingen vinden." Maar Olcay vertelt dat er ook een hoop positieve reacties binnenkwamen. "Mensen die ook zeiden, het heeft me geraakt, of ik heb er iets aan gehad."

"Maar als je het hebt over de media, want de media heeft het heel graag over de media, dan heeft maar één ding mij geraakt en dat was de column van Youp van ‘t Hek." Olcay legt uit dat de cabaretier naar het stel uithaalde omdat Ruud en Olcay na de aardbeving in Turkije het land bezochten. "Hij noemde ons een ijdel stel, die voor eigen gewin gingen", zegt ze. "Dat op onze plaats een arts had kunnen zitten. Dan denk ik: lul niet zo dom! Je weet niet hoe dit gegaan is. Deze hele reis is georganiseerd door mij. Het gaat godverdomme over de geboorteplaats van mijn vader en moeder, waar bemoei jij je mee?"

#12 - 30 MINUTEN RAUW met Olcay Gulsen (S10) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie