Podcast

Marianne Zwagerman over interview Hugo de Jonge: 'Dit is ophitsing!'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Marianne Zwagerman over interview Hugo de Jonge: 'Dit is ophitsing!'

In de nieuwe aflevering van Op Z'n Kop geeft Marianne Zwagerman haar visie op het interview dat Hugo de Jonge afgelopen week gaf. De schrijfster en columnist noemt daarnaast de rechtszaak over de invoering van de coronapas 'een beschamende vertoning'.

Hugo de Jonge gaf afgelopen week een interview waarin hij aangaf hoe verschrikkelijk hij de coronamaatregelen vindt en dat hij het ook zat is, maar dat deze maatregelen wel noodzakelijk zijn omdat heel veel mensen de vaccins weigeren. Marianne Zwagerman: "Dat is ophitsing! Eerst zeggen hoe erg die maatregelen zijn en dat we er allemaal vanaf willen, maar vervolgens zeggen: 'Het is jouw schuld, want jij bent niet geprikt.'"

Coronapas

Dat zegt Zwagerman in de nieuwe aflevering van Op Z'n Kop! waarin ze samen met Rick van Velthuysen de week doorneemt. Naast het interview van Hugo de Jonge hebben de twee het ook over de rechtszaak rond de invoering van de coronapas. Zwagerman: "Het was een beschamende vertoning, want de rechter raakte compleet het spoor bijster en begreep er niks meer van."

Volgens haar is het tekenend voor de politiek dat iedereen daar maar braaf 'ja-knikt' en er niks van zegt: "Daar zit een slimme advocaat en een slimme rechter te kijken naar grafieken en tabellen die Jaap van Dissel ook altijd meeneemt naar de Tweede Kamer. Zij begrijpen daar niks van, maar geven dat tenminste toe, maar Tweede Kamerleden zitten allemaal braaf naar Van Dissel te luisteren, alles voor zoete koek te slikken en denken 'het zal wel'."

Ook wordt viroloog Marion Koopmans besproken, die volgens Rick van Velthuysen 'de Mona Keijzer van het OMT' begint te worden. Zij raakte in De Balie in gesprek met meerdere mensen, waarin ze aangaf dat ze verbaasd was dat de optie 'lockdown' op tafel kwam. Zwagerman: "Lockdowns hebben nooit in de toolbox van het WHO gezeten, dat kan ze zich zogenaamd niet herinneren."

Beluister de nieuwe aflevering van Op Z'n Kop hieronder:

#38 - OP Z'N KOP! Zwagerman over interview Hugo de Jonge: 'Dit is ophitsing!'

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie