Podcast

Hier gaat Leontien van Moorsel harder van fietsen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hier gaat Leontien van Moorsel harder van fietsen

Ook deze week vatten de mannen van Bureau Sport het hele sportweekend weer samen in amper een halfuur. Aangezien dat te weinig tijd is om alles te bespreken, lichten Erik Dijkstra en Wouter Bouwman deze week alleen de hoogte- en dieptepunten uit.

Zo ergerde Bouwman zich aan de dubbele erehaag bij Real Madrid tegen Real Betis, in de Spaanse competitie. Omdat de één kampioen en de ander bekerwinnaar werd moest daar een dubbele erehaag worden gemaakt, maar kun je dan nog wel een fatsoenlijke pot spelen? Erik Dijkstra ergerde zich ondertussen aan veel grotere zaken: de misselijkmakende miljoenenkwestie rondom Kylian Mbappé, die 4,7 miljoen euro gaat verdienen bij PSG. Uiteraard krijgt ook Heracles Almelo nog van hem een veeg uit de pan. Als Twentesupporter krijgt Erik Dijkstra veel over zich heen, maar de prestaties bij Heracles grijpen hem ook echt aan.

Maar er is natuurlijk veel meer gebeurd dit weekend. De heren krijgen iedere week mails uit het kamp van tennisliefhebbers, want onze nieuwe tennishelden Griekspoor en Van de Zandschulp doen het goed. In de podcast lichten de heren hoe waarom tennis een van de leukste kijksporten ter wereld is, als je tenminste vóór iemand bent. Natuurlijk kijken de heren ook vooruit, want woensdag staat de Conference League op de rol. Of Erik en Wouter er een beetje vertrouwen in hebben, hoor je in de podcast. En de heren bespreken uitgebreid de sfeer in Tirana, die wel eens in het nadeel van Feyenoord kan uitpakken.

Ellen van Dijk

De mannen staan ook uitgebreid stil bij de sportprestatie van Ellen van Dijk. Zij doet maandagmiddag een werelduurrecordpoging. Erik Dijkstra deed ook ooit een poging en heeft tips voor Ellen, maar de heren vroegen vooral uitgebreid Leontien van Moorsel naar de poging. Van Moorsel geeft aan dat zo’n poging ongelofelijk zwaar was. “Wat Ellen nu gaat doen, dat is qua pijn echt nergens mee te vergelijken. Als je gaat verzuren, en je dán denkt ‘ik kan niet meer’, dan heb je dat gevoel na een kwartier in je hele lijf. En dan moet je nog driekwartier. Het is het mooiste maar ook het zwaarste uur van je leven”. Alle details over wat deze extreem zware discipline met je doet, licht Van Moorsel uit in de podcast.

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering:

#17 - Leontien van Moorsel: "Stop met denken aan je bedpartners. Van René Froger ga je pas echt hard fietsen." - Bureau Sport Podcast

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie