Podcast

Stevige discussies over coronabeleid bij liveopname Op z'n Kop

foto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. Stevige discussies over coronabeleid bij liveopname Op z'n Kop

Speciaal voor het NPO Podcastevent namen Marianne Zwagerman en Rick van Veltuysen een extra aflevering op van Op z’n Kop, voor de deur van TivoliVredenburg. Bekijk de aflevering hier!

Is er een tweedeling in de samenleving gecreëerd tussen gevaccineerden en ongevaccineerden? Tijdens de speciale uitzending van Op z'n Kop op het NPO Podcastevent voor de deur van TivoliVredenburg in Utrecht - Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen weigeren om de liveopname binnen te houden, waar een QR-code vereist is voor toegang - wordt de vraag gesteld of dit coronabeleid wel oké is.

Folderteksten

Met de QR-pas is het overheidsbeleid dat ongevaccineerden buitengesloten worden, beweren zij. Wat is de rol van de media en van journalisten hierbij, en zijn die wel kritisch genoeg geweest? Marianne Zwagerman vindt de discussie aan tafel met journalist Mark Koster een goed voorbeeld: "Er komt geen vraag uit jouw mond. Dat vind ik zo raar. Journalisten stellen zich op als een soort PR-medewerker van Hugo de Jonge en blaten folderteksten uit."

Volgens internist-infectioloog Hannah Visser is het een probleem dat iedereen met een kritisch geluid wordt weggezet als wappie. We moeten een tussenweg zien te vinden: "Hoe draag je een virus over? Dat doe je met virusdeeltjes en dat gebeurt continu. Wij hebben een immuunsysteem dat getraind moet worden. Dat zie je ook aan jongeren, die merken niet eens dat ze corona krijgen. Zorg ervoor dat het virus asymtomatisch overgedragen wordt. Elke keer testen is daarom onzinnig, doe dat alleen bij duidelijke klachten."

Presentatrice Talitha Muusse: "Waar ik mij zorgen om maak is dat de jongere generatie wat laat afweten in het uiten qua kritiek. Ik zie veel angst bij jongeren, want je wordt zo weggezet als wappie of schaap. Tweedeling in de samenleving, die polarisatie, is alleen weg te halen als we de tweedeling bij onszelf weghalen. We kunnen dat niet aan Hugo de Jonge overlaten want hij wakkert die polarisatie alleen maar aan. Zie elkaar als mens en vind met elkaar een middenweg."

Bekijk of beluister de speciale aflevering hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

OP Z'N KOP! Tijdens het NPO Podcastevent Tivoli - Op z’n Kop!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie