Podcast
PowNed

Alexander Pechtold in 30 MINUTEN RAUW: ‘Het oordeel wordt geveld aan de talkshowtafel’

foto: Powned
  1. Nieuwschevron right
  2. Alexander Pechtold in 30 MINUTEN RAUW: ‘Het oordeel wordt geveld aan de talkshowtafel’

30 MINUTEN RAUW is terug! In de tweede aflevering van het elfde seizoen gaat Ruud de Wild in gesprek met oud-politicus Alexander Pechtold.

Als iemand met jarenlange ervaring in Den Haag, onder twee lang zittende premiers, weet Alexander Pechtold als geen ander hoe het is om in de publieke belangstelling te staan en wat het met je doet. “Iedereen zegt dat dat geleuter over je privéleven, dat dat niet binnenkomt, die liegt”, vertelt hij tegen Ruud. “De totale cancelling. De totale onverdraagzaamheid. De zwart-wit benadering waarom soms de rechter niet eens meer hoeft te spreken, omdat het oordeel wordt geveld door de maatschappij of de talkshowtafel. En dat vind ik ook zo’n idiote ontwikkeling waar de advocaten tegenwoordig ook gaan zitten, dat vind ik een hele slechte ontwikkeling.”

‘#Metoo maakt ook slachtoffers’

Volgens Pechtold is die publieke opinie buitengewoon gevaarlijk, zeker als we niet alle informatie hebben. “Omdat het gevaar dreigt fouten te maken”, licht Pechtold toe. “Je ziet nu in die hele beweging dat de metoo-beweging een tweede of derde revolutie van emancipatie heeft opgeleverd, maar het maakt ook slachtoffers. En daar zie je nu de eerste gevolgen van mensen die, of het Kevin Spacey is of anderen, in Nederland hebben we ook een paar voorbeelden, ongenadig hard worden gestraft.”

#2 - 30 MINUTEN RAUW met Alexander Pechtold (S11) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie