Podcast

Benjamin Herman viert 150e podcast bij NPO Soul & Jazz met speciale jubileumuitzending

  1. Nieuwschevron right
  2. Benjamin Herman viert 150e podcast bij NPO Soul & Jazz met speciale jubileumuitzending

Saxofonist Benjamin Herman viert deze week de 150e aflevering van zijn podcast bij NPO Soul & Jazz met een speciale jubileumaflevering.

In de podcast, vandaag, 18 februari, online, blikt Herman terug op een aantal hoogtepunten uit het archief dat hij in de afgelopen twee jaar heeft opgebouwd namens de NTR.

Sinds begin 2019 duikt Herman (bekend van o.a. New Cool Collective en The Quartet-NL) bijna wekelijks in zijn platencollectie om de veelzijdigheid van jazz en aanverwante stijlen te laten horen. Met onderwerpen die inspelen op de actualiteit, zoals de aflevering over Chinese jazz ter ere van de Olympische Spelen in Beijing, maar ook eerbetonen aan nationale en internationale legendes als Ack van Rooyen, David Bowie en David Lynch. Elke aflevering gaat een andere kant op, met Herman’s persoonlijke interesses als dwarsverbanden.

'Ik ontdek zelf ook heel veel nieuwe dingen'

“De opzet was eerst eigenlijk anders, maar tijdens de pandemie is de podcast volgens mij alleen maar beter geworden,” zegt Herman. “Ik vind het heel leuk om mensen enthousiast te maken voor dingen die ze misschien niet zo snel tegen zouden komen. Bovendien ontdek ik zelf ook heel veel nieuwe dingen, waardoor ik er zelf ook heel veel plezier aan heb.”

Sinds 2022 draagt de podcast de naam Get In! en verhuist de podcast van de dinsdagavond op zender naar vrijdagochtend op de podcastplatforms. Ook voor dit jaar heeft Herman verschillende ideeën: “Er zijn nog een aantal Nederlandse coryfeeën die ik graag zou willen uitlichten, maar ik laat me meestal wel lijden door de actualiteit. De muziekwereld is zo groot, er zijn nog tienduizenden rabbit holes waar ik in wil duiken.”

Luister de 150ste aflevering hieronder terug:

#150 - De 150e! - Get In! met Benjamin Herman

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie