Podcast

Kap, kap, kaplaarzen! Weird Hit Wonder duikt in de hit van Dingetje

foto: YouTube screenshot
  1. Nieuwschevron right
  2. Kap, kap, kaplaarzen! Weird Hit Wonder duikt in de hit van Dingetje

In de nieuwe aflevering van Weird Hit Wonder duikt Atze de Vrieze in de geschiedenis van een van de meest opmerkelijke hits van de jaren 90: Kaplaarzen van Dingetje. De track blijkt een parodie op een hit die al onwaarschijnlijk was.

Ok, wat hebben we hier nou weer? Wie is deze vreemde figuur met snor, zuidwester en kaplaarzen? Hebt u ook lieslaarzen? Nee, ik verkoop alleen laarzen! Frank Paardekooper uit Zandvoort is zo’n artiest die een carrière van veertig jaar bouwde uit novelty hits, en daarmee de grootmeester van de Weird Hit Wonders.

Paardekooper en zijn goede maat en plugger Ger Loogman verzonnen op basis van actuele hits de meest wonderlijke parodieën. Zijn grootste hit was het bizarre ‘Kaplaarzen’ uit 1994, een parodie op een nummer dat op zichzelf OOK al een weird hit wonder is: De Rode Schoentjes. De Rotterdamse dj/producer Ronald Molendijk legt hoe hij dat maffe deuntje in een half uur in elkaar sleutelde, en Dingetje hoe hij het transformeerde tot Kaplaarzen. Kap, kap, kaplaarzen!

Beluister de aflevering hieronder:

#9 - Kaplaarzen & De Rode Schoentjes - Weird Hit Wonder

Weird Hit Wonder

VPRO 3voor12 en NPO Radio 2 brengen met de podcast Weird Hit Wonder een ode aan merkwaardige hits. Aan liedjes die raar zijn, of waarvan het raar is dat het überhaupt hits waren. Liedjes die je nu niet zo snel meer op zal zetten, maar die ooit onwaarschijnlijk populair waren. In de podcast vertelt muziekjournalist Atze de Vrieze (3voor12) de vrolijke verhalen achter bijzondere hits.

Check hier meer podcasts van NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie