Podcast

Nieuwe aflevering van Oorlog in je Lichaam: kanker gaat mee op vakantie

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe aflevering van Oorlog in je Lichaam: kanker gaat mee op vakantie

Een dubbele slotaflevering, waarin we terugkeren bij het gezin van oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen. Ruud de Wild zei het al: kanker heb je niet alleen. En dat geldt ook in het geval van Melissen.

Gaan zijn vrouw Sigrid en hijzelf nu anders met Sigrids uitgezaaide borstkanker om dan een jaar geleden? Op vakantie in Frankrijk praten ze over de toekomst. En: hoe kijkt Sigrids moeder naar de situatie van haar dochter? Verder: wat zegt de kankeratlas over welk ziekenhuis de beste zorg biedt?

Garanties zijn er niet

Een dubbele slotaflevering, waarin we terugkeren bij het gezin van oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen. Ruud de Wild zei het al: kanker heb je niet alleen. En dat geldt ook in het geval van Melissen. Op vakantie in Frankrijk praat hij met zijn vrouw Sigrid over het afgelopen jaar en de onzekere jaren die ze voor zich hebben. Wat hen helpt is de hoop dat Sigrid bij de groep zal horen van gelijksoortige patiënten die het vele jaren volhoudt, tot soms wel meer dan tien jaar. Maar garanties zijn er niet. Ook niet voor Sigrids moeder die nu longkanker heeft. Zij, Sjan Korste, vertelt dat ze makkelijker kan omgaan met haar eigen kanker dan die van haar dochter.

Legpuzzel

Borstkankerchirurg Emiel Rutgers van het Antoni van Leeuwenhoek, bijna toe aan zijn pensioen, schetst wat er in zijn werkend leven allemaal is veranderd in de borstkankeroverleving. Hij vertelt Melissen niet te wanhopen, omdat de ontwikkelingen in het kankeronderzoek zo snel gaan. Onderzoeker René Bernards schetst de situatie in het kankeronderzoek als een legpuzzel waarbij de laatste stukjes mogelijk juist makkelijker zijn te leggen omdat je al zoveel stukjes hebt.

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van Oorlog in je Lichaam:

#7 - Kanker gaat mee op vakantie (S02) - Oorlog in je Lichaam

#8 - De laatste stukjes van de kankerpuzzel (S02) - Oorlog in je Lichaam

WNL-podcast Oorlog in je Lichaam

Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen heeft een tweede seizoen gemaakt van de podcastserie ‘Oorlog in je Lichaam’ voor WNL. Een ontroerende, maar ook optimistische 8-delige serie over de ziekte kanker. We horen hoe het nu gaat met zijn vrouw Sigrid die vorig jaar het bericht kreeg dat ze uitgezaaide borstkanker heeft. Ook spreekt hij met presentator Ruud de Wild over zijn darmkanker en de gevolgen daarvan voor zijn leven. En Melissen gaat onder meer langs bij omwonenden van fabrieken en snelwegen die bang zijn dat ze kankerverwekkende lucht inademen. Artsen en onderzoekers plaatsen de verhalen in perspectief.Ster advertentie
Ster advertentie