Podcast
BNNVARA

Blokhuis de Podcast: Bob Marley, de muzikant met een boodschap

foto: Instagramfoto: Instagram
  1. Nieuwschevron right
  2. Blokhuis de Podcast: Bob Marley, de muzikant met een boodschap

Ruim 2 weken geleden kwam de film Bob Marley: One Love uit. Een film gebaseerd op het leven van reggaezanger en songwriter Bob Marley. Ondanks dat Leo Blokhuis de film zelf nog niet heeft gezien, toch de perfecte aanleiding om de muzikale carrière van de zanger uit te lichten in de nieuwste aflevering van Blokhuis de Podcast.

Op 6 februari 1945 werd Bob Marley geboren in het dorpje Nine Miles in Jamaica. Zo'n anderhalve jaar geleden bezocht Leo Blokhuis deze plek om een filmpje te maken over Three Little Birds. Blokhuis omschrijft het dorp "als adembenemend mooi". De mensen zijn in zijn woorden "ongelofelijk vriendelijk en natuurlijk trots".

Al op zijn 17e debuteert Marley met zijn eerste hits. Dit zijn meteen al liedjes met een boodschap. Een jaar later richt Marley, samen met Peter Tosh, Bunny Wailer en 3 muzikanten, een band op genaamd The Wailers. In 1964 nemen ze hun debuutsingle Simmer Down op.

In de jaren 60 en 70 brachten The Wailers verschillende singles uit, waaronder het bekende One Love. Pas in 1973 kreeg de band internationale erkenning met het album Catch a Fire.

In 1974 begon Marley aan zijn solocarrière. Hij bracht albums uit waaronder Rastaman Vibration en Exodus. Zijn muziek was, naast heel fijn om naar te luisteren, vaak beladen met een politieke of spirituele invloed.

Op 11 mei 1981 overleed Marley aan de gevolgen van kanker. In Jamaica geldt Marley tot de dag van vandaag als een profeet en zijn muziek spreekt nog altijd tot miljoenen liefhebbers. In deze aflevering van Blokhuis de Podcast neemt Leo Blokhuis je mee in de carrière van Marley en de boodschap in de liedjes van de zanger.

Luister Blokhuis: De Podcast via je favoriete podcastplayer. Heb je een vraag of opmerking over deze podcast? Mail ons via podcast@bnnvara.nl!

NPO Luister

Wil je ook eens een paar andere goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je op NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie