Podcast
BNNVARA

Dit zijn de favoriete pitches van de makers van De Pitch Studio

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de favoriete pitches van de makers van De Pitch Studio

De laatste aflevering van de grootste komediepodcast van Nederland staat online: De Pitch Podcast. In deze podcast worden binnengekomen podcastpitches besproken door Veerle (Vera van Zelm), Niek (Niels van der Laan) en Ruben (Ruud Smulders), de drie podcastcoördinatoren van BNNVARA.

Er komen dus tal van podcastpitches voorbij, maar welke pitches zijn nou de favorieten van de makers zelf? We vragen het aan de mensen die heel nauw betrokken waren bij de podcast. Namelijk aan Vera van Zelm (cabaretier, bedenker en maker), Roel Bloemen (schrijver, regisseur en cabaretier), Martijn Hillenius (schrijver, regisseur en cabaretier) en Ruud Smulders (cabaretier).

Podcast Om De Podcast

Vera: "Deze gaat lekker de diepte in, met een persoonlijke zoektocht en wordt zo een existentiële podcast om de vraag waarom iemand een podcast wil maken. Ik kan helemaal opgaan in dit droste-effect."

Ruud: "Deze vond ik ook sterk. Dat ze op zoek gaat naar een verhaal, dat er eigenlijk helemaal niet was. In het echt zijn er zoveel van dat soort lege projecten waarbij de subsidie van de plinten springt. Fijn dat die even te kakken worden gezet."

Vaderschap

Roel: "Dit is echt mijn favoriet. Twee rappers die net vader zijn geworden en die ervaringen met elkaar delen. Deze deed ik samen met Martijn Hillenius. Heerlijk!"

Vera: "Deze is echt heel herkenbaar en eerlijk!"

Vogelkijkhuisjes

Martijn: "Ik moest heel erg lachen om de scène waarbij twee mensen er getuige van zijn hoe een vogel wordt verkracht. De eindeloze monotone herhaling van de kreunende eend-achtige werkte bij mij hoe langer het duurde steeds meer op mijn lachspieren. En dan het geshockeerde commentaar erbij…. Ik kreeg echt heel erg de slappe lach."

Lachende Mannen Podcast

Roel: "Qua favorieten ga ik toch ook echt voor deze, omdat daar een leuk commentaar onder zit van deze tijd en omdat ik toch ook moet lachen als je lang genoeg luistert naar hard lachende mensen. Hij werkt aanstekelijk terwijl er in feite helemaal niets gezegd wordt."

Ruud: "Haha ja, ik moest om deze ook heel hard lachen. Lachende mannen, dat is immers 98% van alle podcast."

Mindfulness Voor Mensen Met Weinig Tijd

Vera: "Gewoon handig."

Inventaris

Roel: "En ik ga voor deze als laatste, omdat die zo heerlijk absurd is."

Vera: "Deze heb ik zelf echt al 100 keer geluisterd. En ik blijf hem steengoed vinden. Dit is er één voor de echte podcast-luisteraar."

De acht afleveringen waarin al deze pitches én nog vele anderen te horen zijn, staan nu allemaal online.

De Pitch Studio

In De Pitch Studio ben je getuige van een vergadering van drie werknemers van BNNVARA, gespeeld door Niels van der Laan, Vera van Zelm en Ruud Smulders. Tijdens deze vergadering beluisteren ze ingezonden podcasts en moeten ze besluiten welke podcast uiteindelijk gemaakt mag worden. In de komische podcast word je meegenomen in hun zoektocht naar de perfecte podcast. Lukt het zo om uiteindelijk overeenstemming te vinden in wat er gemaakt moet worden?

De cabaretiers die te horen zijn in De Pitch Studio zijn Owen Schumacher, Tim Kamps, Yora Rienstra, Christine de Boer, Roel Bloemen, Wart kamps, Sander van Opzeeland, Jennifer Evenhuis, Martijn Hillenius, Fuad Hassen, Yvonne van den Eerenbeemt, Kees van Amstel, Thomas Gast, Kiki Schippers, Vera van Zelm en Hanneke Drenth.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie