Podcast
EO

Paul de Munnik: ‘Als je niets nieuws meer leert, moet je maar gaan vakkenvullen’

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul de Munnik: ‘Als je niets nieuws meer leert, moet je maar gaan vakkenvullen’

In een nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting zijn Paul de Munnik en Steven Engel te gast!

En dat hij dat vakkenvullen niet van plan is bewijst Paul wel in deze aflevering, want hij zit niet in z’n eentje op onze bank, maar samen met z’n nieuwe compagnon rapper Steven Engel. Onder de naam Engel & Paul is hun debuutplaat Ooit. Voor De Munnik een uitdaging om weer op een heel nieuwe manier naar tekst te kijken en voor Engel een gedroomde samenwerking.

Ambacht schrijven

De single Misschien Wel Gelukkig komt uit de pen van Engel. Hij schoof het onder de neus van De Munnik en muziek werd geboren. Tijdens Tekstuele Voorlichting krijgt het kersverse duo nog een discussie over waarom een zin nou wel of niet liep en dat is precies waar dit gesprek steeds op uitkomt: het ambacht schrijven.

"Met Thomas heb ik het weleens zo verwoord: als artiest heb je maar een paar onderwerpen", vertelt Paul. Hij benadrukt daarom ook dat hij steeds de uitdaging zoekt er weer iets anders van te maken. "Mijn onderwerpen zijn de weemoed, het zoeken naar geluk. En de laatste tien jaar is het meer gegaan naar dat er altijd nog een manier is om het mooier te maken. Er is altijd hoop. Altijd licht. Je kunt altijd een stap maken."

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering:

#15 - PAUL DE MUNNIK: 'Als je niets nieuws meer leert, moet je maar gaan vakkenvullen’ (S05)

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast graaft NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster met behulp van liedjesschrijver Matthijn Buwalda door een betekenisvolle songtekst. Ze nodigen de artiest erachter uit om te ontdekken uit welk hart de woorden komen en wat ze betekenen.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie