Podcast
BNNVARA

Welke albums heeft cultvoetballer Nathan Rutjes in zijn platenkast?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Welke albums heeft cultvoetballer Nathan Rutjes in zijn platenkast?

In de nieuwe aflevering van Vinyl Friday interviewen Wouter van der Goes en Esther Vollebregt oud-voetballer Nathan Rutjes. De man met het matje vertelt over zijn favoriete platen. Daarnaast is er een terugblik op Eurosonic Noorderslag en een overzicht van de mooiste vinylreleases.

In de aflevering van vorige week is het veel over de verwachtingen van Eurosonic Noorderslag 2023 gegaan. Afgelopen weekend was het dan zover en Esther was er bij. Wouter vroeg haar wat volgens haar het beste optreden was. "Toch wel Goldband", vertelt ze. De Haagse groep won De Popprijs 2023 en blies daarna het dak van de hoofdzaal.

Daarnaast gaat het duo in gesprek met Nathan Rutjes, de oud-speler van Sparta en Roda JC, die ook bekend werd dankzij zijn deelname aan Wie is de Mol. Nathan vertelt Wouter en Esther over de favoriete albums in zijn platenkast.

Nieuwe releases

Iedere week luisteren Wouter en Esther naar de nieuwste releases op vinyl. In deze aflevering worden de volgende releases besproken:

  • De Toegift - Nollestrand Dé ontdekking van Eurosonic Noordeslag, volgens Esther. Het is nieuw geluid uit Zeeland. Voorheen speelden ze in het Engels, maar sinds kort zijn ze overgestapt naar het Nederlands. Zelf noemen hun geluid een beetje indiepop met jazz-invloeden.
  • Marvin Gaye - Greatest Hits Live76 Het concert werd opgenomen in de Amsterdamse Jaap Edenhal en verscheen voor het eerst in 1999 op DVD. Alle grote hits uit de carrière van de Motown legende komen voorbij, waaronder I Heard It Through The Grapevine, Let's Get It On, Inner City Blues en natuurlijk What's Going On.
  • Hitzone - Best Of 2022 Alle beste hits van 2022 op 2 LP's. Wouter vindt dit fantastisch: "Jongeren die platen kopen, willen gewoon de hits hebben." Deze 2LP bevat maar liefst 33 hits en is daarmee dé ultieme verzamelaar voor muziekliefhebbers die het geluid van 2022 willen hebben.
  • Klein Orkest - Het beste van... In de eerste helft van jaren '80 scoorde Klein Orkest enkele Top 40 hits met singles als Koos Werkeloos, Laat Mij Maar Alleen en natuurlijk Over De Muur. Na drie albums gingen de bandleden, waaronder zanger Harrie Jekkers, ieder hun eigen weg. Het verzamelalbum De Beste Van... Klein Orkest kwam origineel in 1987 al uit op cd, maar is nu verkrijgbaar als dubbel LP. Het album bevat 16 nummers, waaronder naast de genoemde hits ook de singles Over 100 Jaar, Ellie, Later Is Al Lang Begonnen en Alles Over Jou en is geperst op geel en blauw vinyl.

In de platenkast van Nathan Rutjes

In deze vaste rubriek krijgen we, zoals de naam als doet voorkomen, een kijkje in de platenkast van een bekende vinylverzamelaar. Deze week horen we voormalig profvoetballer Natan Rutjes. "Mijn liefde gaat uit naar één genre: hiphop." Hij wil één album in het bijzonder benoemen, namelijk dat van Opgezwolle, Vloeistof. Volgens Nathan maakte de mannen Opgezwolle rap toegankelijk en hadden hun teksten altijd een diepere laag.

#3 - Marvin Gaye - Greatest Hits Live '76, Klein Orkest beste van.., Hitzone Best Of 2022 (S02) - Vinyl Vrijdag

Gerelateerde podcast

Vinyl Vrijdag

Vinyl Vrijdag

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie