Podcast
BNNVARA

Billy Ocean kwam graag naar Nederland voor een joint

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Billy Ocean kwam graag naar Nederland voor een joint

In Het Van Inkel Archief blikt Jeroen van Inkel terug op zijn ontmoeting met Billy Ocean, de man achter Love Really Hurts Without You. Beluister de nieuwe aflevering hieronder!

Billy Ocean is één van de artiesten die graag naar Nederland komt voor een optreden. Niet zo heel gek, want zijn nummers zoals Love Really Hurts Without You, When the Going Gets Tough, the Tough Get Going en Get Outta My Dreams, Get into My Car waren grote hits in ons land.

Florent Luyckx was een tijd de promotor van Billy Ocean. "Hij kwam graag naar Nederland. Natuurlijk vanwege het succes dat hij hier had gehad, maar ook vanwege de beschikbaarheid van middelen die in andere landen moeilijk verkrijgbaar waren. Niks ernstigs, maar een lekker jointje vond hij prettig."

‘Rustige man’

Florent ervaarde hem als "een hele rustige artiest, met een flamboyante manager. Dat was een Engelsman die ook twee keer zo breed was al hij. Hij behandelde Billy altijd alsof hij de superster van het moment was." Ook Bertus Holkema heeft met Billy Ocean gewerkt. "Hij is een ontzettend lief en fijn mens. Je ziet in zijn gedrag niet dat hij zoveel hits heeft gehad."

Bertus en Florent vertellen verhaal in Het Van Inkel Archief. In deze podcast duikt Jeroen van Inkel in zijn archief, op zoek naar interviews met wereldsterren. Hij sprak grote namen zoals Whitney Houston, Will Smith, Paul McCartney en Tina Turner.

#3 - Billy Ocean - Het Van Inkel Archief

Ster advertentie
Ster advertentie