Podcast

Kim Lammers niet verbaasd over de angstcultuur bij de Nederlandse hockeyvrouwen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kim Lammers niet verbaasd over de angstcultuur bij de Nederlandse hockeyvrouwen

Na een sportweekend vol controverse zijn Wouter Bouwman en Erik Dijkstra de studio ingedoken om hun visie op het laatste sportnieuws te delen. Naast de grote verhalen van het weekend staan zij ook uitgebreid stil bij de angstcultuur bij de hockeysters van het Nederlands elftal.

De Nederlandse hockeydames speelden dit weekend twee interlands tegen de Verenigde Staten, maar dat was niet het belangrijkste onderwerp van gesprek. Het ging dit weekend vooral over de angstcultuur in het tophockey, waarover vorige week een kritisch rapport verscheen. Bureau Sport belde Kim Lammers. Zij spreekt zich in de podcast uit over de harde kant van topsport en de cultuur binnen de hockeywereld. Daarnaast filosoferen de heren óók met haar over generatieverschillen en hoe de huidige generatie misschien andere wensen en behoeften heeft, dan de generatie waarvan zij zelf onderdeel heeft uitgemaakt.

Maar natuurlijk is dat niet alles. Zo is er óók aandacht voor het misschien wel beste en slechtste sportnieuws van het weekend. Voor Mathieu van der Poel en Tadej Pogaçar is er een lofzang, en voor bondscoach Louis van Gaal een hart onder de riem.

De onfortuinlijke PSV-doelman Joël Drommel blijkt het voetballen te hebben geleerd, en het keepen misschien wel verleerd, van een wel heel bijzondere pupillentrainer. In deze aflevering van Bureau Sport kom je erachter wie dat was. En is er een kritische noot te kraken over Ronald de Boer en Clarence Seedorf, die zich deze week uitlieten over de wijze waarop in Nederland naar het WK in Qatar wordt gekeken. Waarom laatstgenoemde niet de favoriete columnist van Erik Dijkstra is hoor je in een hagelfonkelnieuwe aflevering van Bureau Sport: Nu in je podcastapp!

Luister hieronder:

#10 - Kim Lammers niet verbaasd over de angstcultuur bij de Nederlandse hockeyvrouwen - Bureau Sport Podcast

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphoneof Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie