Podcast
EO

NPO Radio 2-podcasthost Matthijn Buwalda schrijft z’n nieuwe liedjes met Daniel Lohues en Bertolf

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 2-podcasthost Matthijn Buwalda schrijft z’n nieuwe liedjes met Daniel Lohues en Bertolf

Eerst duikt er een samenwerking op met Stephanie Struijk, vervolgens stapt Jan Smit op de boot voor een duet, daarna schrijft Daniel Lohues een melodie onder ‘Even Niet Zo Goed’ en als kers op de taart schrijft Bertolf mee aan de titeltrack ‘Bang voor Niks’. Matthijn Buwalda heeft een nieuwe plaat en het is daarom de hoogste tijd dat hij in deze podcast een stoeltje opschuift.

Martine ten Klooster maakt de podcast Tekstuele voorlichting al een tijdje samen met Matthijn en is in deze aflevering vooral heel benieuwd naar hoe híj al deze nieuwe liedjes dan heeft gemaakt. Voor Even niet zo goed schakelde Matthijn het talent van Lohues in. “Ik stuurde hem een berichtje dat ik de tekst al had. Hij heeft vervolgens de melodie gemaakt. Iemand als Daniel is voor mij een van de beste liedjesschrijver die Nederland kent", vertelt hij. In het liedje krijgen droevige dagen een plaats. “Ik denk dat heel veel mensen herkennen dat het soms ff niet lekker gaat. Ik kan het niet duiden, maar het voelt dan gewoon klote. In dit liedje mag dat gevoel bestaan en dat werkt voor mij bevrijdend.”

'Ik ben een schaamteloze optimist'

Bang Voor Niks is een album met twaalf liedjes, omlijst door een hoopvol begin en een hoopvol eind: “Ik ben een schaamteloze optimist. Bij mij komt het altijd ergens goed. Zonder dat ik alles wil wegmasseren. Want tussen het begin en eind mag het overal over gaan en dat vind ik juist zo mooi in liedjes.”

Luister hieronder naar het hele gesprek:

#7 - Uniek kijkje in de schrijfkeuken van Matthijn Buwalda (S05) - Tekstuele Voorlichting

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast graaft NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster met behulp van liedjesschrijver Matthijn Buwalda door een betekenisvolle songtekst. Ze nodigen de artiest erachter uit om te ontdekken uit welk hart de woorden komen en wat ze betekenen.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphoneof Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie