Podcast
AVROTROS

De Keiharde Pödcast brengt scheurende gitaren naar het NPO Podcastevent

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. De Keiharde Pödcast brengt scheurende gitaren naar het NPO Podcastevent

Op 26 juni 2022 vond voor de tweede maal het NPO Podcastevent plaats in TivoliVredenburg in Utrecht. Ook De Keiharde Pödcast was van de partij en in deze aflevering hoor je hoe het er tijdens de opnamen aan toeging.

Als je De Keiharde Pödcast zegt, dan zeg je ook livemuziek en aandacht voor Nederlandse bands. Dus was de band Dear Mother gevraagd voor een liveoptreden. De band rond gitarist Merel Bechtold (ex-Delain, MaYan), zanger David Pear (ex-Sinner) en drummer Joey Marin de Boer (ex-Delain) gaf een spetterend optreden.

Overigens kon Joey er in verband met een teenblessure er niet bij zijn en werd hij vervangen door Ruben Israel. Het drietal werd op het podium verder aangevuld door gitarist Ferry Duijsens en bassist Kane van Diepen. Dear Mother speelde vier heerlijke vette tracks van hun album Bulletproof en fans die speciaal voor hen waren gekomen werden zeker niet teleurgesteld. Al was het alleen maar omdat er na de show nog een drankje met hen kon worden gedaan.

foto: Ben Houdijk

Dear Mother live tijdens De Keiharde Pödcast op het NPO Podcastevent

Lesje grunten

Speciale gast en co-host was zangeres Marcela Bovio (Ayreon, The Gentle Storm, MaYan, Dank Horse White Horse) die en passant nog even een lesje grunten aan Suzanne Bosman en Mike Arntz gaf.

Marcela vertelt verder ook nog hoe het om frontvrouw te zijn en hoe het is om daarnaast ook als achtergrondzangeres op te treden. Wat Suzanne en Mike niet wisten, was dat Dear Mother en Marcela Bovio ook privé elkaar goed kennen, dat de band af en toe wel eens een slaapfeestje heeft bij Marcela en dat dit dan ook weer leuke verhalen oplevert.

Ook heeft Marcela een heuse primeur meegenomen: de track Judgement Day van haar band Dark Horse White Horse komt binnenkort in een symfonische versie uit. We krijgen een preview. De metalversie van deze song wordt helemaal gedraaid.

Undergang

Luisteraar Alexander Stupers komt in een vliegtuig langharige metalfans tegen, althans dat denkt hij. Het blijkt de metalband Undergang te zijn die op het festival Deathfest in Eindhoven stonden en zijn op weg naar huis (Denemarken). Alexander is nieuwsgierig en vindt de band zo vet dat hij de albums aanschaft waarbij en op de bank de band in the spotlights zet. Van Undergang wordt En Bedelmans Bekendelser (De bekentenis van een doodgraver) in de player gegooid.

Suzanne heeft een tip meegenomen, maar kan weer eens niet kiezen. Daarom mag het publiek deze keer de keuze maken. Mike laat een live-album uit zijn platenkast vallen van een Amerikaanse AOR band waarvan hij de zanger één van de besten ooit in zijn genre vindt.

#23 - Lesje grunten van Marcela Bovio en een moddervet liveoptreden van Dear Mother (S05) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie