Podcast
AVROTROS

De beste afleveringen van Domme Vragen Bestaan Wel volgens One'sy Muller

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. De beste afleveringen van Domme Vragen Bestaan Wel volgens One'sy Muller

Het is De Week van de Podcast! In de reeks Domme Vragen Bestaan Wel onderzoeken One'sy Muller en Vinnie Taylor met welke vragen allerlei groepen mensen geconfronteerd worden. One'sy zet de afleveringen die

Dik zijn

"Van ons gesprek met Merel Wildschut leerde ik de hardnekkige aanname af dat dik en ongezond altijd bij elkaar horen. Nog steeds gooi ik wat we met haar bespraken in gesprekken als mensen iets zeggen over dikke mensen. Jaaa, DIKKE mensen, want sinds we met Merel praatten, weet ik dat dik gewoon een omschrijving is, net zoals dun, groot of klein. Deze aflevering heeft me echt gewezen op mijn eigen vooroordelen en aannames."

#2 - Dik Zijn - Domme Vragen Bestaan Wel

Anti-Aziatisch racisme

"Bij racisme wordt vaak - terecht - gedacht aan racisme tegen zwarte mensen, maar ook andere mensen van kleur hebben er mee te maken. We vonden het daarom erg waardevol om te duiken in de ervaringen van onze gast Rui-Jun Luong, die helaas niet op zichzelf staan. Dit was echt een aflevering waarin me door onze gast een spiegel werd voorgehouden over de manier waarop we in Nederland kijken naar en denken over Aziatische Nederlanders. En die me duidelijk maakte dat ik ook als zwarte vrouw niet vrij ben van racistische ideeën."

#3 - Racisme: Rui Jun Luong (S02) - Domme Vragen Bestaan Wel

Woonwagenbewoners

"Het was enorm gezellig om met Piet Junior te praten over de cultuur van reizigers, een van de groepen die woonwagenbewoner is. Wanneer ze in het nieuws zijn, gaat het eigenlijk altijd over negatieve dingen of volksmuziek. Door Piet weet ik inmiddels dat de geschiedenis van reizigers een stukje onbekend Nederlands erfgoed is, waar we allemaal wel wat meer van zouden mogen weten."

#1 - Woonwagenbewoners (S03) - Domme Vragen Bestaan Wel

Bodybuilders

"De meeste bodybuilders worden boos of geirriteerd zodra het 'A-woord' valt. Maar Jan-Willem van der Klis was super open over zijn gebruik van anabolen en dat vond ik enorm verfrissend. Ook realiseer ik me sinds deze aflevering dat wat hij doet, net zo intensief is als andere topsporten. En oh ja, er zijn wel degelijk bodybuilders met wie je een inhoudelijk gesprek kan voeren, ook al zijn ze bezig met de buitenkant!"

#6 - Bodybuilden (S03) - Domme Vragen Bestaan Wel

Domme Vragen Bestaan Wel

In Domme Vragen Bestaan Wel onderzoeken One’sy Muller en Vinny Tailor samen met een gast wat ongemakkelijke, pijnlijke, directe, grappig bedoelde of kwetsende vragen en opmerkingen met iemand doen.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie