Podcast
BNNVARA

Bureau Sport Podcast: 'Jonas Vingegaard mag terug naar Legoland’

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport Podcast: 'Jonas Vingegaard mag terug naar Legoland’

Met het begin van de Tour de France is de sportzomer officieel begonnen, dat betekent dat de mannen veel te bespreken hebben! Wielrennen, voetbal, Formule 1 en meer, het komt allemaal aan bod.

Het eerste weekend van de Tour de France zit erop en er is hommeles in het team van Jumbo-Visma! Topwielrenner Wout van Aert was een grote kanshebber om de eerste twee etappes te winnen maar mede omdat zijn kopman, en de Tourwinnaar van vorig jaar, Jonas Vingegaard weigert hem te helpen is dat niet gelukt. En nu is Wout van Aert des duivels! Komt het nog goed met de teamgeest of kan Jonas Vingegaard beter oprotten naar zijn thuisland Denemarken?

Terwijl de mannen in Frankrijk elkaar na een paar dagen al de tent uitruziën fietst het vrouwenpeloton de Italiaanse Giro Donne. Het is niet onbelangrijk om te vermelden dan Annemiek van Vleuten in het roze rijdt en ook de Nederlandse Lorena Wiebes een etappe heeft gewonnen.

Omdat er gisteren met maar liefst 5-0 gewonnen werd van het Belgische elftal vliegen de Oranje leeuwinnen met genoeg zelfvertrouwen naar Australië voor het WK voetbal. Bondscoach Andries Jonker is niet bang om daar aanvallend voetbal te gaan spelen ondanks dat er nog wel een paar details zijn waarop gefocust mag worden.

Max Verstappen heeft weer gewonnen. Gefeliciteerd. Dat hij zou gaan winnen was eigenlijk voor niemand een verrassing. Maar dat hij ook de sprintrace zou winnen, de poleposition wist te grijpen en de snelste ronde op zijn naam kon schrijven zorgde ervoor dat Max het perfecte weekend beleefde. En dat is toch het vermelden waard!

En goed nieuws uit de dartwereld! Raymond van Barneveld heeft voor het eerst sinds lange tijd weten te winnen van Michael van Gerwen. Dat was in de afgelopen jaren niet meer gebeurd.

Helaas is er ook ruimte voor triest nieuws. Er wordt stilgestaan bij de twee Nederlandse coureurs, Dilano van ’t Hoff en Joey den Besten, die de afgelopen week zijn verongelukt. Verder wil Erik graag even vermelden dat Theo Pahlplatz is overleden. De FC-Twente legende had een grotere en succesvollere voetbalcarrière kunnen kennen als hij Twente had verlaten, maar dat deed hij niet. In deze aflevering legt Erik uit waarom hij dat niet deed.

En we sluiten af met een hele speciale Mystery Guest!

#25 - "Jonas Vingegaard mag terug naar Legoland" (S02) - Bureau Sport Podcast

Luister de Bureau Sport Podcast nu in jouw favoriete podcastapp! Reageren op deze podcast? Dat kan! Stuur jouw reactie – het liefst volgens het aloude Hamburgermodel – naar bureausportpodcast@bnnvara.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie