Podcast

Rafael Nadal verpest tennistoernooi voor Erik Dijkstra: 'Ondergang van tennis'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rafael Nadal verpest tennistoernooi voor Erik Dijkstra: 'Ondergang van tennis'

Een unieke aflevering van Bureau Sport op de agenda vandaag: voor het eerst in de Nederlandse podcastgeschiedenis wordt een podcast live vanuit de Thalys opgenomen. Bureau Sport zou Bureau Sport niet zijn als dat niet zorgde voor de nodige ergernis én hilariteit. Natuurlijk tegen de achtergrond van het pinkstersportweekend.

Voor het grootste sportevenement van het weekend waren de ogen deze week gericht op Parijs. In de Franse hoofdstad stond het finaleweekend van Roland Garros op het programma. De sportkranten kwamen superlatieven tekort om de prestatie van Rafael Nadal te beschrijven, die het toernooi voor de veertiende keer won. Het maakt voor Erik Dijkstra allemaal niet meer zoveel uit: hij vraagt zich in de podcast vooral af wat die prestaties zeggen over de andere tennissers. Kunnen we de sport nu nog wel echt serieus nemen?

Maar de heren hebben natuurlijk meer te bespreken dan alleen tennis. Zo komt ook het Nederlands Elftal uitgebreid ter sprake. Want hoe kan Memphis Depay het bij Oranje zoveel beter doen dan bij zijn club Barcelona? Is het terecht dat Gini Wijnaldum buiten de selectie is gehouden? En was België nou zo slecht, of waren wij zo goed? Het komt allemaal langs op de podcast. Daar onthullen de mannen ook het antwoord op een goed bewaard geheim: wat is eigenlijk de favoriete sportpodcast van de bondscoach? Het komt uitgebreid in de podcast langs.

Spijt en excuses

Zondagmiddag dropte Tom Dumoulin plotseling een bommetje in het rustige sportweekend: hij stopt na dit seizoen met wielrennen. Erik en Frank hebben het vaak over Dumoulin, en over het einde van hun carrière, en delen óók het gevoel te hebben gehad iets met hem recht te moeten zetten. In de podcast praten zij door over de sportman Dumoulin en zijn carrière. Dat, het laatste nieuws over Michael van Gerwen en natuurlijk een gloednieuwe mysteryguest in een nieuwe Bureau Sport Podcast: Vanaf nu te horen in je favoriete podcastplayer!

#19 - "Memphis Depay is een hele matige speler voor zijn aantal doelpunten in Oranje." - Bureau Sport Podcast

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie