Op Weg Naar De Finale

Op Weg Naar De Finale: Uitzending 2

  1. Nieuwschevron right
  2. Op Weg Naar De Finale: Uitzending 2

Rob Stenders doet vanaf maandag 9 mei verslag vanaf het Eurovisie Songfestival. Volg hier alles wat er in de uitzending gebeurt! #TeamDouwe

Het is D(ouwe)-day! Vanavond staat Douwe Bob in de halve finale van het Eurovisie Songfestival, maar uiteraard is hij eerst aanwezig tijdens Op Weg Naar De Finale, live vanuit The Bar in Stockholm.

Omdat we elkaar allemaal toch een beetje moeten helpen, zat Rob Stenders vanmorgen in de uitzending van de Belgische DJ Peter van de Veire. Peter zat op zijn beurt, compleet in Rode Duivels outfit, in Op Weg Naar De Finale. Samen met de inzending van België, Laura, namen ze onze kansen even door:

Caroline probeert Douwe Bob in zoveel mogelijk landen op de radio te krijgen. Als het niet lukt, moet ze het huis van Rob schoonmaken. En dat wil je niet.

Max Meser, singer-songwriter en een vriend van Douwe Bob, trad gisteravond op in The Bar en vertelde daarover bij Rob:

Rob en Caroline waren gisteravond bij de belangrijke generale repetitie. Ze kwamen daar onder andere een Duits jurylid tegen die veel vertrouwen in Douwe heeft: "Goozebumpz!".

Rob Stenders probeert Max Meser Nederlands te leren. Komt goed uit als we hem tegenkomen op alle festivals deze zomer!

Ondertussen heeft Cornald Maas al een plagiaatje op het Songfestival gespot. Niet alleen lijken de visuals van IJsland op die van de winnaar vorig jaar, het nummer lijkt een beetje op 'Home' van Dotan. Maar dan minder goed.

Ook Douwe Bob is inmiddels weer in The Bar om met Cornald en Rob te bespreken hoe de generale repetitie ging. De 10 seconden stilte lijkt in elk geval goed te werken, en de presentatrice van het Songfestival zat al bij Douwe op schoot!

Een serieus objectief oordeel van Cornald Maas over de kansen van Douwe Bob:

Quote

Ons optimisme is terecht, gezien het optreden, muzikaliteit en onbevangenheid. Het is het beste liedje van de halve finale, vind ik.

Cornald Maas (al 495 jaar bij het Songfestival)

Natuurlijk speelden we ook weer een ronde van de Wat Weet Cornald Niet Quiz:

We deden even een laatste check met Douwe: hoe is de sfeer onder de deelnemers? Hij lijkt zo rustig de hele tijd, maar is Douwe stiekem niet een beetje zenuwachtig?

'Slow Down' van Dowie Bob wordt vanmiddag op de Franse radio gedraaid, dankzij de plug van Caroline!

Wil je niets missen van Douwe Bob op het Eurovisie Songfestival? Volg dan #TeamDouwe op Facebook of Twitter, of ga naar de website van het Songfestival.

Ster advertentie
Ster advertentie