Op Weg Naar De Finale

Op Weg Naar De Finale: Dag 1!

  1. Nieuwschevron right
  2. Op Weg Naar De Finale: Dag 1!

Live vanuit Lissabon: Op Weg Naar De Finale! Check hier het overzicht van dag 1!

We zijn begonnen! De eerste uitzending vanuit Lissabon! En we beginnen gelijk goed met Songfestival-kenners Aran Bade (RTL Boulevard) en Koos van Plateringen (Shownieuws) in de studio. Hoe is het tot nu toe voor de aanwezige pers? Hoe is de sfeer hier? Wat zijn de kansen van de andere landen?

Hoe is de sfeer in Lissabon? Songfestival-kenners Aran en Koos te gast

En natuurlijk de aller belangrijkste vraag: wat zijn volgens kenners Aran en Koos de kansen van Waylon?

Hoe schatten Koos en Aran de kansen van Waylon in?

Mirjam Stolk is Tolk Gebarentaal voor het Songfestival

Hoe beeldt een Tolk Gebarentaal al die moeilijke namen op het Songfestival uit? Hoe laat je "Outlaw In ‘Em" zien? We vroegen het aan Mirjam Stolk, die ook de video van 'Outlaw In 'Em' van gebarentaal voorzag:

Hoe beeldt een tolk gebarentaal al die moeilijke namen op het Songfestival uit?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De eerste analyse van Cornald Maas

Ook Cornald Maas zit al middenin de Songfestival-hysterie. Tijd voor een eerste analyse van onze competitie! België, Noorwegen, Duitsland, Moldavië of toch echt Israël?

Waylon in de studio!

Waylon komt de studio in en voelt zich gelijk op z'n gemak: een oefenruimte met instrumenten maar bovenal: een dartbord! Waylon is gek op darten: "de ultieme vorm van ontspanning waarbij je alles los kunt laten". Verder hebben we een mooie montage van Waylon in de aanloop naar het Songfestival:

Hoe zien Waylons dagen in Lissabon eruit?

Waylon is inmiddels al ruim een week hier in Lissabon. Repetities, interviews, pop-up optredens... Hoe zien zijn dagen hier eruit? De reacties op de eerste repetitie waren kritisch. Het hoort erbij, maar het is ook veel negativiteit waar je niets mee kan, volgens Waylon. Ook vertelt hij welke betekenis het nummer 'Alone' van Heart voor hem heeft.

De muzieksmaak van Waylon

De favoriete platen van Waylon komen zo goed als allemaal van voor '86. Wat luisteren Waylon en Bibi thuis? Komt hun muzieksmaak wel een beetje overeen? Bibi is mee naar Lissabon. Het gaat goed, het is een heftige zwangerschap, maar ze zijn erg blij dat ze hier samen zijn.

Bibi haakt aan in de studio

Bibi was in de buurt en haakte ook even aan in de studio. Het team van Waylon was per tourbus naar Lissabon gereden en ook Bibi ging mee: "ik heb echt heerlijk geslapen in de bus!". Vervolgens de uitzending afgesloten met één van de favorieten van Bibi: Spice Girls!

Ster advertentie
Ster advertentie