Op Weg Naar De Finale

Liveblog Op Weg Naar De Finale: D-Day voor Douwe Bob!

  1. Nieuwschevron right
  2. Liveblog Op Weg Naar De Finale: D-Day voor Douwe Bob!

Het is D-day voor Douwe: de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival! Rob Stenders en Daniel Dekker doen van 16.00 tot 21.00 uur verslag vanuit Stockholm. Volg hier alles wat er in de uitzending gebeurt! #TeamDouwe

De hele week heeft Rob Stenders 's ochtends uitzending gedaan vanuit The Bar van Douwe Bob in Stockholm. Vandaag is de kerst op de taart en blikken we vooruit op de finale van het Eurovisie Songfestival vanavond.

Daniel en Rob bellen met een aantal mensen die Douwe goed kennen, zoals zanger en vriend Danny Vera:

Lammert de Bruin, verslaggever voor EenVandaag, doet vandaag ook voor ons verslag vanuit de Globe Arena. Hij is nu in het perscenter en leert dat er zelfs in China door miljoenen mensen naar het Songfestival gekeken wordt. En dat de jurk die Trijntje vanavond draagt weer erg strak zit.

Rob was gister bij de generale repetitie, maar vond dit optreden van Douwe iets matter. Er leek iets minder vuur in te zitten. Maar misschien bewaart Douwe dat voor vanavond.

We belden even met Jeroen van der Boom, die ook mee heeft gedaan met het Songfestival en dit weekend in de Arena staat met de Toppers.

Daniel Dekker heeft al flink wat edities van het Songfestival meegemaakt. Hoe ervaart hij het circus ieder jaar?

Politicus en Songfestival-gek Frits Huffnagel houdt van gezelligheid en is ook in The Bar te vinden. Zijn favorieten dit jaar? Natuurlijk Douwe, en verder nog Frankrijk, Rusland, Australië, Oostenrijk en België.

Verslaggever Lammert de Bruin is inmiddels buiten het perscenter, waar de eerste fans zich al verzameld hebben.

Giel is weer naar Stockholm gevlogen. Waarom? Er is een liefde ontstaan voor iets waarvan hij niet wist dat het bestond: hij is verkocht aan het Songfestival.

Justin Timberlake treedt vanavond tijdens het Songfestival op. Daniël heeft de show gister al gezien. Wat vond 'ie ervan?

Ook belden we even met Niels Geusebroek:

Paul de Leeuw heeft zijn optreden in het De La Mar vervroegd omdat hij het Songfestival wil kijken:

Popfotograaf HP Van Velthoven heeft de afgelopen jaren veel samengewerkt met Douwe Bob:

Verslaggever Lammert is bij het hotel van Douwe, waar enorm veel fans hem uitzwaaien voor zijn rit naar de Globe Arena.

Veel DJ's en BN'ers steunen Douwe Bob en wensen hem succes!

Wat zijn de verwachtingen van Guus Meeuwis voor vanavond? En hoe vindt hij al die acts eruit zien?

Jan Smit is in de studio om Daniel op te halen. Wat zijn zijn verwachtingen voor vanavond? Hoe ver gaat Nederland komen?

Cornald Maas heeft er zin in en had zelfs een sjaaltje om z’n nek. Wat is zijn analyse voor vanavond? En hoe wordt de volgorde van de deelnemers bepaald?

Lammert van EenVandaag is even TweeVandaag. Hij staat nu bij fans in de Arena:

Luisteraar Sylvia gaat vanavond naar een concert van Waylon, en vraagt zich af of hij ook schermen neer gaat zetten zodat ze het Songfestival kan volgen:

Rob belde even met Bart van Racoon, die liet weten dat de organisatie van het Songfestival hem best wel mag bellen voor een deelname voor volgend jaar:

Trijntje Oosterhuis geeft vanavond vanuit Hilversum de punten vanuit Nederland. Rob belde even met haar om te peilen hoe zij het, als deelnemer van vorig jaar, allemaal ervaart:

Quote

“Wat heb je nou aan zenuwen.Je moet ze de baas zijn en leuke dingen doen met leuke mensen.”

Duijf (toetsenist en manager Douwe Bob)

Lammert is backstage bij Douwe Bob en Team Douwe, en vraagt hen hoe zij zich vandaag hebben voorbereid, of ze zenuwachtig zijn en of ze talismannen hebben:

Ster advertentie
Ster advertentie