Programma

Jos uit Kampen maakt een 'James Bond'-actieserie over zijn stad

  1. Nieuwschevron right
  2. Jos uit Kampen maakt een 'James Bond'-actieserie over zijn stad

Binnenkort zal er een actieserie verschijnen over het Overijsselse Kampen, gemaakt door inwoner van de stad Jos. In Jan-Willem Start Op! vertelt hij over dit bijzondere project.

De serie genaamd 'Code Kampen' zal zich buigen over een James Bond-achtig verhaal met de oude Hanzestad zelf in de hoofdrol. Jos Hogenbirk, die in het dagelijks leven werkzaam is in de evenementenbranche, neemt de heldenrol op zich en zal zich à la Bond introduceren: "De naam is Jos, just Jos."

Eerste slechterik is een BN’er

'Code Kampen' zal dus een James Bond-achtige sfeer krijgen, maar wat kunnen daarvan verwachten? "Er komen als het goed is een aantal afleveringen waarbij iedere keer iets anders een rol speelt. En dat moet gewoon spannend worden", vertelt Jos. Er zal daarnaast niet één slechterik zijn, maar elke aflevering een andere. Jos: "Er zitten natuurlijk wel overkoepelende dingen in. En onze eerste bad guy is een BN’er, maar ik mag nog niet zeggen wie."

Het doel van de serie

Volgens Jos is het grote doel van de serie om Kampen verder op de kaart te zetten. Hij vertelt: "In coronatijd zijn er een boel ondernemers in Kampen, en natuurlijk in de hele wereld, die wat minder kunnen. We hadden tijd over en we dachten: 'Dit is vet, laten we dit proberen en kijken hoever we het kunnen krijgen'." De serie zal rond Kerstmis uitkomen op YouTube.

Bekijk hieronder alvast de trailer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie