Programma

Tim Hofman praat in nieuwe docu met jongeren die euthanasie willen

  1. Nieuwschevron right
  2. Tim Hofman praat in nieuwe docu met jongeren die euthanasie willen

Tim heeft samen met YouTube-kanaal BOOS een documentaire gemaakt over jongeren die euthanasie willen plegen. Ruud belde hem op over het project dat vandaag online is gekomen.

In Euthanasie De Movie volgt Tim jongeren die door (psychisch) uitzichtloos lijden euthanasie willen, maar niet krijgen. Zo heeft de 25-jarige Robin PTSS en persoonlijkheidsproblematiek en is de 21-jarige Athaliah door haar ziekte SLE bang om langzaam te stikken. Het maken van de film was volgens Hofman een 'wilde rit', maar twijfel om met het onderwerp aan de slag te gaan was er niet. "Eén seconde hebben we erover vergaderd: 'Gaan we doen'", vertelt hij in De Wild In De Middag.

#Triggerwarning

Jongeren in de docu geven antwoord op vragen als 'Waarom zou je überhaupt dood willen?' en 'Hoe voelt uitzichtloos lijden?'. Hij wordt dan ook gedeeld met een disclaimer. Tim vertelt: "De film gaat ook over zelfdoding. Deze mensen worden soms gedwongen te kiezen tussen het zelf doen of euthanasie krijgen. Het is goed om je te beseffen, als je daar gevoelig voor bent, dat het een trigger kan zijn." Kamp je zelf met gedachten over zelfdoding? Bel naar 113 of 0800-113. Kijk ook op 113.nl voor hulp.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister hieronder het gesprek terug:

Tim Hofman komt met documentaire over jonge mensen die door (psychisch) uitzichtloos lijden euthanasie willen

'Terug Naar Je Eige Land'

Tim Hofman kwam al eerder met de #BOOS-documentaire Terug Naar Je Eige Land. In de docu volgt Tim twee kinderen die wachten op een kinderpardon, en drie die al zijn uitgezet naar Oekraïne. De kinderen zijn hier geboren of wonen hier langer dan vijf jaar, maar van de overheid moeten ze terug naar hun 'eigen land'.

De Wild in de Middag

Je hoort De Wild in de Middag iedere werkdag van 16:00 tot 18:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie