Programma

Taylor Swift heeft plannen om eerste albums opnieuw op te nemen

  1. Nieuwschevron right
  2. Taylor Swift heeft plannen om eerste albums opnieuw op te nemen

Taylor Swift gaat mogelijk haar eerste zes albums opnieuw op te nemen. De zangeres wil hiermee een einde maken aan een geschil met de man die haar mastertapes kocht: manager Scooter Braun.

Dat zegt de zangeres in een interview op de Amerikaanse zender CBS dat op zondag 25 augustus wordt uitgezonden. Swift ligt al tijden overhoop met popmagnaat Braun, die onder meer Justin Bieber, Ariana Grande en Carly Rae Jepsen onder zijn hoede heeft. De ondermer kocht de master-rechten van haar eerste albums bij de overname van voormalige platenmaatschappij Big Machine Records, het label waaronder Taylor Swift sinds 2006 haar muziek uitbracht. Volgens Swift treitert Braun haar al jaren en is haar grootste nachtmerrie uitgekomen nu uitgerekend hij de rechten van haar albums in handen heeft. De zangeres probeerde eerder tevergeefs om zelf de masters in handen te krijgen.

Braun en Borchetta

In een bericht op Tumblr sprak de zangeres zich eerder dit jaar hard uit tegen Scooter Braun. Ook haar voormalige platenbaas Scott Borchetta kreeg er flink van langs. “Elke keer dat Scott Borchetta de naam Scooter Braun uit mijn mond hoorde komen, was op momenten dat ik huilde of probeerde om dat niet te doen. Hij wist waar hij mee bezig was; zij allebei: macht uitoefenen over een vrouw die niet met ze geassocieerd wilde worden”, aldus Swift.

Nu lijkt Swift de touwtjes noodgedwongen weer in eigen handen te nemen. Het is dus goed mogelijk dat we binnenkort nieuwe versies van hits als ‘Blank Space’ en ‘Shake It Off’ kunnen verwachten.

Tot die tijd kunnen we het doen met de originele versie van bijvoorbeeld 'Shake It Off', de nummer 1895 in de laatste editie van de Top 2000:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie