Programma

Tony Hadley jarig

  1. Nieuwschevron right
  2. Tony Hadley jarig

Iedereen zingt ze uit volle borst mee, de hits van Spandau Ballet. Zanger Tony Hadley is vandaag jarig, maar ook het afgelopen jaar zat hij niet stil.

Als je denkt aan de 80s, denk je aan beenwarmers, Commodore 64, Ronald Reagan en Spandau Ballet. Maar de band rond zanger Tony Hadley en liedjesschrijver Gary Kemp had ook een leven na het decennium waarin de grote hits werden gescoord. Het afgelopen jaar stond Spandau Ballet zelfs weer volop in de belangstelling.

Docu

Eind jaren 80 was de koek op bij de Spandau-boys en ging Hadley solo. De recente reünie werd vastgelegd in de afgelopen najaar uitgebrachte documentaire Soul Boys Of The Western World van regisseur George Hencken. Het zorgde voor hernieuwde aandacht voor Spandau Ballet in diverse tv- en radioprogramma’s.

Album

Naast de documentaire verscheen een verse verzamel-cd, getiteld The Story: The Very Best Of Spandau Ballet. Behalve de hits uit de jaren 80, albumtracks, remixen, B-kantjes en de geflopte singles 'Empty Spaces' en 'Crashed Into Love' (ken je ze nog?), bevat de plaat ook drie nieuwe liedjes geproduceerd door nog zo'n icoon uit de jaren 80: Trevor Horn. Gary Kemp sprak erover in Helemaal Haandrikman.

Tour

Spandau Ballet ondernam onlangs een lange tournee, die al in maart 2014 startte. Een jaar later, op zaterdag 21 maart, stonden de mannen in de Heineken Music Hall, waar ze hits speelden als 'Only When You Leave', 'Fight For Ourselves' en 'Through The Barricades'. Het nummer 'Gold' kwam zelfs twee keer voorbij, waaronder in een akoestische versie. Ook keerde de band na dertig jaar terug in de VS.

Ster advertentie
Ster advertentie